2010-04-13

AmalfiKusten!

Är nu tillbaka efter helgens semester på Amalfikusten! Vilken resa det var, väldigt välbehövligt och mycket trevligt!

Åkte ner i torsdags kväll med buss, tillsammans med resegruppen vi bokade med! Vi var ca 15 personer som hade anmält oss.. så, det var en liten grupp om man jämförde med de 40 pers som det tydligen hade varit veckan innan. Vi skulle bo i Sorrento, en liten söt stad/samhälle precis vid havet! Vi åkte ifrån Florens ca 19.00 och var framme ca 7 timmar senare, så det var en ganska jobbig resa, men det var verkligen värt det!

På fredagen gick vi upp väldigt tidigt för att ta oss ner till hamnen och ta färjan över till Capri! Väl där så blev det en båttur runt ön, det blåste och var lite mulet.. men vi fick se massa intressanta saker, så det var kul :)
Capri var/är en helt underbar Ö.. Allt var elegant, och därför också lite dyrt :P
Fanns massor av lyxiga butiker, D&G.. ! Vi tog en gränd upp mellan husen, och hittade en mysig och liten genuin restaurang. Åt en god middag och prisades av den mycket tjocka ägaren för vår dricks! haha. Verkade som att han gillade svenskarna.. satt och lyssnade på ABBA på sin söta lilla dator!!

Det bästa på hela Capri(med en risk att låta lite för patriotisk) var helt klart Axel Muntes: Villa San Michele :) Vilken UNDERBAR villa!! Om det är någon som inte vet vem han är så kan jag upplysa er om att han var(död) en man som uträttade många saker under sitt hyfsat långa liv. Jag vet inte allt, men kan säga de att han var en Läkare, Författare och Arkitekt! Den här villan på Capri, som är hans konstruktion.. den är helt Amazing! Vilken struktur.. vilka trädgårdar! Det var som att komma till paradiset!! Munthe måste ha varit ett Geni! Alex Munthe blev en väldig viktigt medborgare på ön, och den har varit väldigt svensk en gång i tiden!

På lördagen åkte vi till Positano! En liten stad i hjärtat på Amalfikusten! Vi åkte på slingriga vägar högt upp längs bergsidorna, och ja.. kan väl inte säga att jag mådde helt bra, men vilken utsikt vi hade!! Väl där så går vi ut ur bussen och möts av en stor sol! Det blev en skön dag på stranden i bikini och sololja :D
Den här dagen fyllde min käre bror 16 år, så det blev ett litet samtal hem!! Den här dagen blev det en ganska så lyxig middag på ett ställe som hette Chez Black. Senare stötte vi på massor av reklam för den här restaurangen.. och jag var bara tvungen att kolla upp om det var något speciellt med den, och ja.. förutom att vara stadens kanske bästa matställe så har det blivit besökt av många kändisar! Wiihu! hahah.

Söndagen var vår sista dagen där, och den spenderades först nere i Sorrento där vi shoppade upp lite av våra pengar, innan det bar av mot Pompei!! Pompei är en gammal romersk stad som blev ödelagd när Vesuvius fick sitt berömda utbrott! Vi fick se en hel del ruiner av bl.a gamla vinbarer, bagerier och rikemans hus med häftiga brunnar och målningar! Och ja, för att inte glömma.. Prostitutions kvarteren! Mycket coolt alltihop, och det var mycket tack vare den väldigt lärda guiden vi hade!

hade en helt underbar helg tillsammans med Cicc och dem andra! Hoppas att jag kommer besöka det stället igen, och det är något jag verkligen rekommenderar folk att göra!!


Capri´s vackra klippor
Utsikt från San Michele´s trädgård!
Munthes sovrum, lite coolt!


Positano!
Att Sola är grymt underskattat!
Ja, det ni ser är faktiskt en slags butik.. för prostustition!Tavlorna är menyer.. vad som erbjuds! haha.

En "vägskylt" så att männen vet vilket håll dem skulle gå..! haha.
Det stora torget i Pompei!
ja, en kropp..

En fontän/brunn i ett rikare hur. Allt var typ i Marmor.. känns som att det var ytterst lyxigt!

Soliga Hälsningar!!

2010-04-08

2 veckor kvar!

Idag är det endast 14 dagar tills jag tar och flyttar hem, tiden går så sjukt fort.. men jag känner mig redo! Även om det nu är 25 grader och strålande sol!

Har flyttat nu! Bor i en liten men mysig lägenhet, finns 2 dubbelrum och ett enkel rum. Jag och Cicc delar ett stort ljust dubbelrum med egen toalett. Vi har två stora garderober och två små tavlor på väggen! hehe. Sedan i förrgår har vi också internet, fick gå och köpa mobilt.. försökte, men det gick inte att leva utan!! I det andra dubbelrummet så bor det en svensk tjej(Charlotte) och en Australiensk tjej(Sophie).. mycket trevliga tjejer! I enkelrummet bor Carlos.. en kille från Colombia! Väldigt trevlig han med, men han ska flytta redan nu imorgon så det är lite synd!

Idag är det ju också tänkt att vi ska åka till Amalfikusten, och på vårt informationsblad står de att vi skulle mötas 6.30 på stationen.. så, vi gick upp kvart över 5 imorse, sjukt trötta och begav oss mot Santa Maria Novella! Påvägen träffade vi verkligen en minnesvärd man.. men han kommer jag återkomma till senare! Iallafall, när vi kommer fram till stationen så är det inte en människa i sikte där vi skulle träffas, och inte heller kom det någon inom en timme! Ni kan ju säkert förstå hur vi reagera, vi fattade ingenting och paniken kom .. vad har vi nu missat?! sedan fick vi iallafall tag på en av kontaktpersonen som säger "men.. det är 6.30 ikväll vi ska träffas, inte nu.." haha!! Det är så bra att dem använder den amerikanska tidsversionen tycker vi. Men men, nu kommer vi iväg iallafall! Vi skäms lite, men är grymt lättade! haha.

Tillbaka till den där mannen då! Den här mannen, som kan ha varit runt 50.. kom fram till oss när vi tar ut pengar, och frågar de om vi skulle kunna visa vart hans hotell ligger. Han minns nämligen ingenting av kvällen och har precis vaknat upp i en städskrubb på ett sjukhus!! Visst, det låter troligt! Han berättade att han hade hjärncancer också.. o efter ett litet tag drar han på med att hela hans familj har dött i olika sorters cancer! Han var väldigt rik, och ägda 22 företag, lovade att åka ner o möta upp oss på
Capri där han skulle bjuda på en drink!! haha, ja.. vilka människor det finns asså!

2010-04-03

Flyttdags!!

Idag flyttar vi till den nya lägenheten, och som jag nämnt tidigare.. det kommer troligen inte att finnas något internet! Så det här blir nog sista gången på ett bra tag som jag kan sitta i min säng och blogga om dagens händelser!

Vi har packat alla väskor, som verkligen är proppfulla.. vi har 1 stor resväska, 2 ryggsäckar & 2 påsar var.. hm, ja.. det får bli till att omorganisera lite sen när man ska flytta hem igen!

Om någon vill ha tag på mig så är det först och främst mobilen som gäller, och då det svenska numret! Kommer antagligen att dra mig till ett internetcafé någon gång i veckan, så mejl funkar bra om ni inte behöver något omedelbart svar!

Klockan 15.00 ska vi ringa skolan så dem kan skicka hit en taxi.. och sedan är vi iväg!!

Vill bara passa på att hälsa alla en riktigt Glad Påsk! Hoppas att ni har lika fint väder som vi har!