2009-10-31

Everything

Det är Lördag i Florens, och enda dagen som vi har kunnat säga att vi fryser lite.. solen är halvt imoln så det är lite kyligt, så vi håller oss på hemma plan och har bland annat lagat en mycket god middag, legat under täcket och tagit oss varsin varm dusch. Hm, man kan väl säga att vi är värme bortskämda redan efter en vecka här, hemma är det ju alltid kallt.. så då måste man acceptera det, men här e de inte lika roligt. Tror dock jag måste våga mig utåt om en stund, måste köpa tomma dvd skivor, så att ja kan försöka göra en recovery disc till datorn.. något måste jag ju försöka med iaf!

Igår var vi faktiskt på IKEA, som kan vara Sveriges bästa uppfinning någonsin! Det är genialiskt, vart man än är i världen så kan man gå till IKEA och ändå känna att man är nära hem. IKEA = Sverige på bortaplan. Nu kanske vi inte ska nämna för alla att vi råkade tjuvåka dit.. vi glömde nämligen köpa bussbiljett och satte oss bara på bussen, till och med efter att buss chaffisen sa att man skulle köpa biljetter i ett biljetthus. Väl framme blev det inhandlat kuddar, påslakan, en stor spegel och massa gott att äta från vårt kära hemland, ja.. jag kom därifrån med koppabergs cider, julmust, daim, Ahlgrensbilar, gifflar och marabou :) sen när vi väl kommit hem igen efter att ha promenerat med två stora tunga påsar var genom hela staden så kunde vi både konstatera att händerna nästan gått sönder, och att vi råkat glömma brunsåsen i kundkorgen. Vi är sååå bäst på att handla!!

Idag är det Halloween, och i vet faktiskt inte vad vi ska göra än.. jag gissar på en lugn hemma kväll, men det hade varit sjukt skoj att gå ut.. tror dock inte att vi rår på alla italienare än.

Ha en bra dag!

2009-10-30

A view in my new life

Hej på er. Här har man precis stigit upp och ska snart till skolan, lite tidigare än vanligt. Nästa vecka börjar vi redan klockan 09.00 så det är väl bra att vi vänjer oss redan nu.

Är väldigt nöjd med allt här nere faktiskt, det som har ställt till saker innan är ju faktiskt sådant som på något sätt har följt med hemifrån. Tänker i mitt stilla sinne att det här kommer bli precis som jag har tänkt mig.

Njut lite av det som jag njuter av varje dag:







Mer bilder kommer.

Peace

2009-10-29

Sky's the limit

Ännu en dag i mitt nya liv. Idag var det ingen skola överhuvudtaget, utan vi kunde lungt sova vidare hur länge vi hade velat.. och det hade vi nog gjort oxå, om inte min mobil börjat ringa vid kvart över elva och skrämt halvt ihjäl både mig och cicci.

Dagen i sin helhet so far har bland annat innehållt ett jäkla meck med min fördömda dator som jag helst vill råka tappa ut genom fönstret! någon som hade misströstat? inte jag ialla fall.. efter att ha pratat med pappa flera gånger och slutligen ringt upp elgiganten själv så kan vi nog alla konstatera att vi får lämna in min stackars dator på lagning, sälja vidare den och köpa mig en ny. Bara det bästa är bra nog åt mig.

Eftersom vi inte hade någon skola idag bestämde vi att det var ett utmärkt tillfälle att besöka Florens största och mest besökta stolthet, Il Duomo (Dom "kyrkan"). Vi gick in genom första bästa ingång och konstaterar att här kommer vi bara upp till kupolens mycket höga tak. 463 trappsteg senare kunde vi snart känna vinddraget i vårt hår.. mycket skönt, eftersom stackars jag pågrund av dåligt vattendrickande, nästan kolade av någonstans på vägen..

Vi fick uppleva en storslagen utsikt och en mycket cool interiör.. en kyrka som tog 150 år att bygga. Vilket man faktiskt kan förstå, den är sjukt stor. Nu har ju jag varit i Paris och upplevt både Notre dame och Sacré - Coeur, vilka är pytte små i jämförelse med Il duomo, men måste nog ändå säga att Sacré coeur vinner i längden. Tiden får utvisa om jag ändrar mig.

Idag blev det också en god middag på en mysig restaurant vid någon piazza som vi inte uppfattande namnet på, men trevligt var det.

Okej, tro inte att vi har blivit några filmnördar nu.. men det blir nog filmkväll ikväll med. det finns ju faktiskt inte så mycket mer att göra i vårt lilla rum :)


2009-10-28

Let the sun shine down on me

Det är tidig morgon och jag sitter här på rummet och tittar ut genom fönstret, solen skiner.. precis som den har gjort alla dagar vi har varit här nere. Solen skiner, och jag med den. Vi har nu varit här i 4 dagar och det känns redan som om man har bott här i all evighet, jag känner mig nästan som en firenzare.

Igår var första dagen med vår privatlärare, en riktigt söt tjej som verkligen ville lära oss. Det vi fick börja med var att räkna till 1000, ja.. lite lätt för oss kanske, men nu får vi iaf en mycket starkare grund än innan.

Efter skolan mötte vi Hanna och Josefin Bunis. Hanna bor och pluggar i Siena, men just denna dagen skulle Josefin komma till florens flygplats, från Sverige.. och självklart ville dem träffa oss :)
Det var riktigt trevligt, vi köpte lite glass och jordgubbar och satte oss på trappan till Duomo.

Senare på kvällen kurade vi ner oss i våra sängar med Coca Cola, Godis och kikade på NARNIA, som vi köpt tidigare under dagen. Kanske blir det film ikväll med, vi är ju lediga imorgon så.

Nu kom Cicci ut ur duschen, så då blir det min tur att stiga in.

På återseende.

Camilla Ek

2009-10-27

Ibland är livet tufft..

Sitter på Ciccis dator och skriver, vilket jag inte uppskattar så himla mycket.. mitt internet vill inte fungera och cicci blir tydligen lite irriterad över att jag så snällt frågar om jag får använda hennes en sväng.. så ja, jag får väl införskaffa en ny dator när jag kommer hem över jul.. eller använda mig av ett internet café, så länge mitt inte vill funka, är ju inte så lätt att åtgärda här borta.

Annars är allt toppen, vi ska nu gå till coop o köpa nödvändigheter till filmkvällen med stort F. jag börjar trivas bra här nere, vilket känns väldigt bra.

Ciao

La vita e Bella!

Äntligen finns ett fungerande nätverk, hur länge det håller får tiden utvisa. Är nu på plats här nere i Florens/Italien och det känns väldigt bra. Har kommit på plats i lägenheten, och skolan börjar lösa sig den med.

Bor i ett dubbelrum med cicci, i lägenheten bor också en Amerikanska och en Spanjorska.. Verkar väldigt trevliga, men inte så jätte sociala.. dem håller sig mest på sina rum, lite tråkigt.. men gör inte oss så mycket. Lägenheten i sig är annars väldigt fin och vi har nära till både shopping, billig mat och skolan.

Ett stort problem vi har stött på här nere var när vi kom till skolan igår och fick börja med ett test, vilket det skriftliga givk hyfsat bra, men prata delen blev lite hackig.. iaf, vi förstod nästan INGENTING.. vilket ledde till att dem ansvariga fick prata med varandra, och säkert va dem lite chockade, dem hade nämligen fått uppgifter ifrån vår kontakt person på STS att vi skulle kunna flytande italienska.. hm, inte alls rätt.. men, det har iaf löst sig som så att denna veckan ska vi båda få privat lektioner, och sedan på måndag få börja i en ny likasinnad grupp. Vilket vi är mycket tacksamma för.

Mer uppdateringar kommer snart, nu ska vi laga mat och sedan dra till skolan och efter det shoppa loss!

Baci

2009-10-24

This is it!!!

Sitter hemma i soffan.. tar det lungt, och tittar på dansbandskampen med mamma och bror. Nervositeten börjar långsamt komma tillbaka, bara några få timmar innan vi drar oss mot Landvetter och nya äventyr.

LÄNGTA!

2009-10-20

L'amour toujours

Nedräkningen går så fruktansvärt fort, men ändå inte fort nog. Med idag är det endast 5 hela dagar kvar här hemma, och sen bär det av. Är jag redo? snart nog iaf.

Ikväll kommer mina närmsta och helt underbara vänner hem till mig på någon slags spelkväll, ska bli trevligt. blir ju sista gången vi umgås nu innan vi åker, om man inte räknar utgången på freda..

Kommer verkligen sakna er, ni vet ju själva vilka ni är! Alla åker ju åt alla olika håll nu o några blir kvar hemma, vi blir splittrade.. inte helt osorgligt men, det här är ju ändå något som jag vill himla mkt!

jag och cicci åker till florens, lina har skaffat jobb i paris och alla andra är på olika ställen i Sverige, men ja.. sjukt är det! haha

2009-10-17

Just a minute

Igår kom äntligen all information vi behöver, vi vet vem som hämtar oss och vart vi kommer att hamna. Det verkar faktiskt väldigt bra, ligger alldeles brevid Piazza Beccaria.. ska ta ca 15 min att gå till skolan, och eftersom skolan ligger mitt i centrum så känns det toppen!

Lägenheten i sig själv låter helt underbar den också. 4 stora sovrum med stora fönster och ekparkett, 2 toaletter, tv och allt det där andra man behöver.. Ja, det finns internet också, flytten är räddad?! haha. Eftersom att jag och Cicci ska dela på ett dubbelrum så innebär ju det att de troligtvis kmr bo minst 3 personer till med oss.. mkt spännande, kanske blir det precis som vi har tänkt oss?! Helt omringade av heta killar med olika nationaliteter :P.

Idag är det bara 8 dagar kvar, och jag är sååå taggad! Även om man definitivt kommer att sakna en massa människor så vet jag att detta kommer vara jävligt bra för min del, jag behöver det här. Jag åker mot mitt öde, and that's it!

Bacci

2009-10-14

10 hela dagar kvar!

Nu är det endast 10 hela dagar kvar i detta mycket kalla land, och då menar jag kallt, på många sätt. Sitter nu och kikar på sverige - albanien, och konstaterar att zlatan ska ut.. och min käre vän Rosenberg IN!

Nu ska det bli spännande.. over and out!

2009-10-12

Mindre än 2 veckor kvar :)

I helgen betalades avgiften till sts och idag kom den slutgiltiga flygbiljetten, eller vad man nu säger.. sjukt nära är det iallafall, bara 13 dagar kvar. Det är sjukt!

Har fortfarande inte fått någon mer information från sts, vilket känns lite sådär.. men det kommer väl! borde man vara orolig?

Själva hoppas vi ju på en sjukt fin lägenhet, med fin utsikt och nära till allt.. och ja, As heta, manliga rumskompisar! hm, får väl se hur mkt som kommer att stämma XD