2009-12-15

Hemska dag!

Det har varit en otroligt jobbig dag, precis allt har gått fel och jag mår piss! Nej fy, denna dagen vill vi helst glömma!

2009-12-12

P is gone!!!!

Efter att ha besudlat mitt liv med rökning inomhus, fimpar på både på golv och bord, massa smutsig disk, hår i handfatet, öppna toalettdörrar och bajs kvar i toaletten, så är människan äntligen borta!

Jag tror aldrig jag har varit så glad över att en människa har försvunnit ur mitt liv tidigare, som jag var imorse när jag insåg att killen som också bor i vår lägenhet, lämnade stället.. för alltid förhoppningsvis!

Jag gick därför upp hoppfull om att han äntligen hade kunnat göra något som var rätt, när jag ser att han lämnat massa saker efter sig, disk i köket och öppnat sina fönster så det blivit svinkallt.

Det allra värsta var nog när jag skulle stänga fönstret och verkligen insåg hur grisig han är.. glas med jag vet inte vad i.. och det som framförallt fick min uppmärksamhet, VÅR svartpeppar, och vår oregano.. som jag i förra veckan letade efter. Dem hade människan snott från vår hylla och ställt in på sitt rum!

Hoppas inte att alla killar är lika grisiga och hemska som honom, för då vet jag inte vad jag gör :O

haha, men men.. nu är vi kvitt människan!

Happy!!!!

Svensk middag a la IKEA!

Det var ett tag sedan jag senast uppdaterade bloggen, och det har hänt en hel del... Kan börja med att säga att det gick alldeles för bra på provet igår! Med tanke på att allt kändes hemskt oklart, och svårt innan så är jag helt klart nöjd med resultatet 96/100. Det känns som att jag är påväg att nå mitt mål.. flytande italienska here i come! Fast, en fördel för att nå målet helt och hållet hade ju iofs varit om man kände fler italienare som man kunde prata med.. haha.

I torsdags var jag och Cicci på Ikea och handlade en himla massa svensk mat och godsaker, det var meningen att hela klassen skulle komma över på middag igår kväll, men slutade med att det bara var vi själva och en av tjejerna..men mer om det lite längre ner! Vi köpte massa köttbullar, brunsås och lingonsylt..samt pepparkakor, prinsessbakelser och lite Ahlgrens bilar!
Eftersom John åkt på affärsresa, Marije vars syster kommit till stan, och en mycket trött Dario.. som festat i flera dagar innan, så blev det endast Goevia som kom över på vår svenska afton, och tur var väl kanske det.. för vi hade väldigt trevligt! :)

Efter kvällen kunde vi konstatera att köttbullar är mycket gott, potatismos funkar om det är tillräckligt med peppar.. Och Lingonsylt är väl lite sådär. Prinsesstårtan ska vi inte alls ta upp, men om jag säger att det endast var två assietter som var barskrapade efter så.. ja ni kan nog säkert räkna ut vad Goevia tyckte!

Som seden är i Italien hade Goevia med sig ett vin till sina värdar.. Ett mycket gott mousserande med smak av jordgubb, och eftersom jag älskar jordgubbar och vin.. ja, vi kunde snart konstatera att mitt glas blev tomt ganska snart. Cicci fick lära sig korenska och vi gick igenom vad vi skulle tänkas gilla av deras mat, väldigt kryddigt tydligen.. Det bästa på hela kvällen var nog när hon läste i våra händer :) Jag ska tydligen bli väldigt gammal, hyfsat rik och ha ett inte helt perfekt äktenskap. Låter helt okej i mina öron!!

Idag, Lördag.

Idag mötte vi upp Hanna och hennes lägenhetskompis ute på stan, eftersom hon åker hem idag så bestämde hon sig för att spendera dagen här innan hennes plan gick. Vi hade en väldigt trevlig stund på Piazza Della Republica där vi lunchade och strosade i lite butiker. Tog sedan farväl av vår kära "Amica Svedese" och gick för att handla det sista av våra presenter till dem där hemma. Avslutade vår shoppingtur "Ben & Jerry's" SÅKLART! Finns det något bättre sätt? U tell me!






p.s Har hittat världens sötaste lille väska på Louis Viutton, kostar BARA 543 Euro!







2009-12-06

Party, The Italian Way!

Igår var det lördag, och efter att ha spenderat en hel del andra lördagar här hemma i lägenheten så bestämde vi tidigt att det skulle bli utgång. Så, vi gick i stort sett hela dagen och laddade upp inför kvällen! Det blev en mycket trevlig uppladdning med hårfärgning, julmusik och ett antal Jäger shots XD

Själva utgången var till skillnad från förra gången, mycket mer nyktert! och inte heller gjorde vi misstaget att följa med några efterblivna morsgrisar någonstans. Det blev en mycket lyckad kväll, hyfsat billiga drinkar, mycket söta shot's med grädde.. och bra party musik. Det enda jag har att anmärka på är den där "sex on the beach" som vi beställde in, Fy! Nu är man ju hyfsat bortskämd med Johns himmelska smaker.. men det här var under all kritik! haha. Sen att man inte kan gå någonstans utan att känna sig iakttagen hela tiden.. visst, smickrande, men också lite obehagligt. Men, tillbaka till helheten.. en toppen kväll tillsammans med min bästavän/roommate :)

















Efter en toppen lördag har det nu blivit söndag, och en väldigt lugn sådan.. Det enda ansträngande vi har gjort idag är en mycket god pasta/kyckling sallad.. men, inte är vi ett dugg bakis någon av oss, är vi svenska flickor.. eller vad?! Imorgon är det en ny vecka, med nya äventyr! Hanna åker hem på lörda, och vi ska försöka träffa henne, inte bara en.. utan två gånger. Sen blir det till att shoppa massa julklappar och ska även bjuda över vår lilla klass + jon.. stackarn som va i vår klass, men tog en 2 veckors semester, och fick börja om från 1 igen.. ja, vad ska man säga?! hahahah.

2009-12-01

Dagens bilder i urval!


En liten vy över min tillfälliga hemstad..


Jag i trädgården tillhörande palazzo pitti..vem hade inte velat ha den utsikten?


Skola, läxa, uppgifter.. u name it!

Centrera
Cicci under ett paraply i ett mycket regnigt florens.. sanningen om den närmsta framtiden? ;)

Un classe di piccolo!

Den här veckan och framåt är vi endast 5 personer kvar i vår trevliga lilla klass. Noi siete 4 ragazze e un ragazzo :) Det är jag, cicci, Goevia..från Korea, Marije från Holland och Dario från Spanien. Vet inte riktigt vad Dario tycker om att vara den ende killen, men mest troligt är nog att han tycker väldigt mycket om det! Vi har nu påbörjat vår tredje bok, elementare 3.. vilken för det mesta och än sålänge handlar om futuro : framtiden. Och det går riktigt bra, det är mycket att lära sig.. men det är också väldigt kul, vilket gör det hela mycket lättare. Domani sera io e Cecilia penseremo andremo al pub per guarderemo la calcio sul tv. Fiorentina contre Liverpool. Hoppas att något av det jag skrev gick att förstå! om inte.. Då har ni ngt att fundera på! haha.

Ska snart dra oss ner till coop och inhandla nödvändigheter för resten av veckan! Det är toppen vad nära och bra vi har till allt här nere. Skolan/centrum(duomo) ligger ca 15 min bort, och vår kära mataffär endast 5 min. Vi har buss station 200 meter härifrån, och Ikea ligger 20 min bort om man tar en buss. Helt okej! Tittade på när bussarna till flygplatsen går, och de visade sig att de går var 30.e minut, hela dagen lång.. och det tar dessutom inte mer än 30 min att åka dit så, ja.. visst har vi det bra? :D