2010-01-31

20 anni

Jaha, och då var man 20. Känns konstigt att tänka att man har levt i hela 20 år.. det känns inte så länge, eller gör de det?! Födelsedagen firades både i fredags och igår. I fredags blev det utgång tillsammans med de flesta andra studenterna på skolan, eftersom att det var många som hade sin sista dag här i florens, bland dem Ana och Aline som vi definitivt kommer att sakna. Först gick vi till en Irländsk pub och fortsatte sedan till twice. Det blev en mycket lyckad kväll med dans på bord och smaskiga drinkar. Så självaste födelsedagen bjöd Cicci mig på lunch och sedan firade vi två här hemma med mysiga filmer, god mat och tjejsnack! Tack för alla grattis hälsningar och all annan uppvaktning :D

Kan inte säga att det känns speciellt annorlunda att ha fyllt 20. Hade jag varit hemma så skulle jag ha gått på systemet och säkert känt mig jätte vuxen, men här har vi kunnat göra samma sak hur länge somhelst, och det är inget speciellt med det! Jag antar att jag kommer märka en del förändringar under året, men so far.. ingenting! Istället kan jag tycka att tiden går alltför fort, kändes som att det var igår jag satt hemma i sandlådan och spelade kula med mina bröder, eller lekte med Barbie tillsammans med Madde. Det är flera år sedan, men ändå känns det som igår! hursomhelst känns det skönt att ha passerat 20 sträcket :D


2010-01-25

Budget!

Med tanke på att jag lever på ganska lite pengar i veckan, så har jag nu gjort en budget som jag lovat mig själv att följa.

För att ha råd med att besöka alla de ställen jag vill, mat och lite extra, och samtidigt få det att räcka tills det att jag ska åka hem så blir det en ganska stram budget.. shit, jag är inte ens säker på att det kommer räcka ändå, men ja.. då är det ju skönt att jag har pappa. vill dock helst inte fråga han överhuvudtaget.. men, om nöden nu kräver det så känns det bäst om det är så långt fram i tiden som möjligt!

Det är sjukt hur pengarna ibland bara rinner genom fingrarna på en! Man tycker inte att man gör av med så mkt, men i slutändan är det ändå en hel del!

Har beslutat att försöka leva på 50 euro i veckan, och jag ska verkligen försöka! Känns lite som att det är upp till bevis nu!

Intermedio 2

Återigen är det måndag, och denna vecka var det även dags att börja på en ny nivå.. Intermedio 2. Dagen har verkligen börjat toppen bra, först så vaknar man tröttare än någonsin..väl framme i klassrummet så kommer skolans samordnare in och säger att Gianni(ordinarie lärare) är sjuk och därför ska vi ha henne tills det att en vikarie kommer. När halva lektionen har gått får vi vår vikarie och då kan vi sätta igång på riktigt. Efter ett litet tag så får jag sjuka magsmärtor.. inte alls kul! så därför blev det endast grammatik lektionen för mig idag.
På konversation lektionen ska vi tydligen inte ha Ester längre, utan numera en annan manlig lärare. Det känns lite konstigt att behöva byta ut Ester efter att ha haft henne ända sedan vi kom hit.. och mot en man, det om något känns lite obehagligt. Men vi får se vad Cicci har att säga när hon kommer hem om en stund, någon gång måste man ju ha tur..

På torsdag har jag 12 veckor kvar här i Firenze, på ett sätt känns det som en oändligt lång tid, och o andra sidan känns det som att tiden inte kommer räcka till. Jag har därför bestämt mig för att vara duktig och skriva upp allt jag vill göra under min tid som är kvar. Känns som en bra idé att besöka så mkt ställen som möjligt, vet ju inte när man kommer besöka italien igen. Så, vi har först o främst pratat om att åka ner till Amalfikusten och sedan också Rom.. Alla vägar leder till Rom, eller hur är det man säger?! Den 7 februari åker vi på en dagsutflykt till Venedig och dess carneval. Utöver detta blir det till att besöka en hel del pärlor här i Toscana, och kanske även Cingue Terre i Ligurien. Men som sagt, är fortfarande på planeringsstadiet, och uppdateringar kommer!

Baci

2010-01-23

La festa

Hej o välkomna! Jag har blivit väldigt dålig på att uppdatera känner jag, men det ska bli en ändring på det. I tisdags kom jag hem ifrån min blixtvisit i Sverige där jag firade min förestående 20 års dag med familj och vänner.. det var en väldigt trevlig tilldragelse för utom att jag mådde lite dåligt dagen efter, men det är inget vi ska gå in närmre på. De resterande dagarna fram till fredag har jag sysselsatt mig med att plugga inför testet vi hade igår.. med tanke på att jag missade några dagar i skolan så känns det som att det gick bra. Har dock inte fått poängen än, men jag litar på mina instinkter :)

Igår kväll kom det över en hel drös med Leonardo Da Vinci elever som skulle förfesta med oss här i lägenheten och sedan skulle vi alla dra vidare ut. Det kom en hel del folk som vi aldrig ens sett, men det var otroligt trevligt att träffa lite nytt folk. Vi var nog ca 20 personer, varav 4 var brasilianskor, 4 israeler, 5 svenskar, 1 amerikanska & 1 australienare, samt 1 fransman.. aldrig har vi varit så mixade folkgrupper, och aldrig har vi varit så många svenskar under ett o samma tak ! Framåt midnatt gick vi utåt och drog till en club i närheten av vårt hus, Space. Space var riktigt okej, det var ju definitivt en majoritet av killar.. men det gjorde oss inte så mkt :D



2010-01-09

Le Scarpe :)

Hittade ett par skor idag, helt underbara :)
eftersom jag blev så kär så var jag tvungen att köpa dem !

2010-01-04

Lunedi

Det är måndag den 4/1 2010. Idag börjar mitt 2010. Idag var första dagen i skolan efter juluppehållet.. det var en massa nya saker på agendan.Vi fick en ny lärare som heter Donatella som verkar helt okej, inte alls som tjejen vi hade veckan innan jul. Vi fick dessutom förminskade skoltimmar.. går nu endast i skolan mellan 9 - 12.15 , vilket också känns positivt, vi har inte lika mycket konversation nu, och det är väl för att vi egentligen har kommit så långt i utbildningen att vi inte behöver det ! Idag är måndag, och måndagar brukar betyda att det kan komma nya studenter till grupperna, till vår grupp har vi innan kanske fått någon enstaka då och då, idag kom det hela 5 personer. Av dessa var det 1 kille och 4 tjejer.. 3 av dem från Brasilien(långväga resande), två av dessa brasilianskor är systrar och bor i vår lägenhet och verkar helt okej :)
Det bor också en kille här, som kom igår. Florian heter han och är en 27 årig österrikare, som tydligen vill se film och umgås.. får väl se hur det går med den grejen!

Dessutom fick jag ett mycket glädjande samtal hemifrån, Mamma har hittat Vincent.. vår lille katt är nu säker hemma innanför stängda dörrar, och ska nog snart vara sitt gamla jag igen. Lillen var tydligen väldigt hungrig och mager, inte så konstigt för en kisse som har varit ute i drygt en vecka, utan mat och värme. Känns lite tråkigt att jag inte får vara hemma och mysa med honom, men huvudsaken är ju ändå att han finns där!

baci

2010-01-03

Nytt år, Ny period!

Är tillbaka i Florens, och den här gången är de meningen att jag ska stanna fram tills den 22 april.. 16 veckor. Jag kan inte säga att de känns så bra som de hade kunnat kännas.. hade verkligen ingen lust att åka hit igen.. Min lille vincent försvann precis innan vi skulle åka, och det känns inte alls bra. Vincent är som de flesta vet, min och familjens underbara lille inne katt.. och nu har han varit ute ensam i snart en vecka, och det är mestadels mitt fel! Ärligt talat så hade jag hellre varit hemma och hjälpt de andra att leta.. här gör jag ju ingen nytta precis!
En annan anledning till att de inte kändes så toppen att åka hit igen är pågrund av alla problem som varit..vi blev placerade i fel grupp, de va skit med csn papprena pågrund av skolan o sts, kurslängden stämde inte, och över jullovet fick vi ett mejl om att vi måste byta boende så fort vi kom ner... ägaren till lägenheten vi bodde i kunde inte längre hyra ut pågrund av sin farfar.. jaha. så de va bara att packa ihop och flytta. tur för dem att det nya stället var bättre. men seriöst, dra runt på en as tung väska genom stan två gången om?! hur mycket ska vi gå med på egentligen?! Lite hjälp kunde man ju fått.. och vad gjorde sts mer än att läsa igenom mejlet? känns som att dem hade kunnat göra mkt mer med tanke på alla pengar vi betalar till dem! Men alltså, är det någon som mår psykist bra efter att få problem kastade på sig precis hela tiden? Inte jag iallafall. vi reste med sts för att inte få en massa problem, för att få hjälp med sånt.. och det blir precis tvärtom! man mår ju inte speciellt bra precis.. och dessutom känner man sig tvingade att fortsätta kursen eftersom skolan inte betalar tillbaka några pengar, men hur kul är det när man inte mår bra? ett gott råd, att resa med sts språkresor är sjukt överskattat!