2009-11-22

Och såå kom Hanna till Firenze..

Tanken var den att vi skulle ha en ytterst lugn helg hemma, och det hade vi.. fredagen var lugn och skön, lördagen likaså. Men så kom söndagen, och Hanna med den. Vi har en svensk kompis som för tillfället också befinner sig i Italien, närmare bestämt i Siena, vilket ligger ca 1,5 timme ifrån Florens, och just idag tyckte Hanna att de var en bra idé att hälsa på oss, och självklart ville hon se staden, så vi beslutade att vi verkligen skulle se allt det som var värt att se. Vid 11.30 mötte vi upp Hanna vid Duomo och stack sedan iväg på sevärdhet nummer 1, Palazzo Vecchio.

Vecchio, som förövrigt betyder gammal..är florens politiska centrum, det är där "presidenten" av florens sitter. Tidigare har det dock varit bostad för florens mäktigaste familj.. Medeci, som levde under medeltiden. Mycket intressant historia bakom, men förövrigt var Vecchio inte något större att titta på, då var dagens höjdpunkt "Giardono di Boboli" . Giardino di boboli är en mängd ihopsatta trädgårdar, som tillhör Palazzo Pitti, ytterliggare ett av familjen Medecis hem. Väldigt fina trädgårdar, med mycket storslagna vyer och trevliga promenad stigar, tycker dock inte att det riktigt kan mäta sig med Versailles, men ändå klart godkänt ;)

Utöver detta var vi på konstmuseet "Ufficierna" och uppe vid Piazzale Michelangelo och kollade in utsikten som bredde ut sig över hela stan, sjuukt fint!

Slutsatsen som vi kan dra idag är att det har varit mycket intressant, samt att vi har fått motion och kunskap som håller i en lång tid framöver! haha.

Imorgon är en ny vecka, en vecka av plugg.. och vad mer?!














Milla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar