2010-02-28

Helgen som varit..

I fredags var vi ett stort gäng från Skolan som drog ut ihop. Vi var en salig blandning av nationaliteter, men för engångskull var det inte bara Israelerna som domderade, utan också vi svenskar!! Måste säga att det är ganska skönt att ha lite fler landsmän i närheten!

Eftersom det redan var bestämt sedan innan drog vi till det mexikanska stället, Tijuana! Jag käkade Enchiladas med Sour Cream, Drack Frosen Strawberry Margharitas och stornjöt! Efteråt var det tänkt att vi skulle dra vidare till Yab, en klubb som kvällen till ära hade mexikanskt party! Passade oss perfekt, men eftersom klockan inte alls var mycket när vi var klara på Tijuana så blev det en snabbis till en mysig liten bar, Rex! Tydligen så var det stället to be, enligt Sanne..den enda svenska tjejen på skolan, förutom oss! Och, även om jag har varit på en del bättre ställen, så förstod man varför hon och de andra tyckte om det såpass! Så, om ni befinner er i florens och vill ha goda drinkar, gå till Rex! När vi slutligen kom till yab och fick slå klackarna i taket så var klockan ganska mycket, och eftersom vi skulle upp tidigt dagen där på blev vi inte så långvariga! Men, jag hann iaf få en pampero att sätta på huvudet, pimplat ett glas sex on the beach och virvlat runt på dansgolvet..

På lördagen så åkte vi till Lucca, en mysig liten stad längre upp! Den här staden finns med på listan över världsarv, antagligen pågrund av att den är mycket mycket gammal! Mina intryck av staden sa mig vad jag redan visste, att det var en otroligt gammal stad..men utöver det så var det en ganska stor besvikelse. Vi var trötta, men jag tror inte riktigt att det bara var därför vi gick vilse överallt! Staden var som en laburint med otroligt höga husväggar. Men, nu har vi iallafall varit där.. och det var hyfsat, men i framtiden kommer vi nog inte att åka till städer bara för att de står på världsarvs listan! haha. Det var två väldigt trötta tjejer som kom hem där på kvällen, och nöjda var vi inte förrän vi hade sett melodifestivalen och kunde få gå o lägga oss!

Nästa helg blir det Rom, och då hoppas vi på mycket bättre intryck och att vi kan lämna staden väldigt nöjda!




2010-02-26

Strömavbrott!

Igår kväll hade vi strömavbrott här i lägenheten! Här sitter jag och skriver att det aldrig händer något, och så händer det här.. vad ska man säga, det hade ju kunnat vara en mer positiv känsla! Oftast när strömmen går så blir man på myshumör.. tänder lite ljus och väntar på att den ska komma tillbaka! Här kommer den inte bara tillbaka sådär.. efter att ha kontrollerat alla säkringar så fick vi ringa till vår hyresvärd, som sa till oss att göra precis det som vi redan hade gjort.. och sedan ringde hon i sin tur ägaren som lovade att han skulle komma över om en halvtimme! 2 timmar senare,när vi suttit i hallen allesammans och haft allsång och blivit allmänt galna, och när maten i kylen började bli varm och glassen var smält så kommer ägaren äntligen!!! Vet ni vad han gör? jo, han gör precis samma sak som vi har gjort 10 ggr innan och konstaterar att han inte vet som är fel.. och går sedan iväg! Han lovade iofs att försöka få tag i någon som kunde hjälpa oss och sedan höra av sig..Jag vet inte om det är hans förtjänst, eller om det bara löste sig av sig självt, men när vi vaknade igen så hade vi ström, internet och varmvatten! Hallelujha.

2010-02-25

25 Febbraio

Torsdags kväll nu,och snart har ännu en vecka gått! Vem är det som gör att tiden går så himla fort? Idag är det precis 8 veckor tills jag flyger hem till Göteborg igen, det känns faktiskt lite overkligt! Men, det ska också bli kul att träffa familjen och vännerna igen!En annan sak jag verkligen längtar till med, det är jobbet.. Tro det eller ej, men fy satan vad skoj det ska bli, om det nu blir något! Har inte hört något än, men det kommer väl i sin tid!

Igår var en helt vanlig dag, bortsett från en liten detalj.. Jag har börjat med mina nästan dagliga promenader igen! Nu är det ett lite högre tempo, och en lite längre sträcka.. men gud så skönt det var! Nu gäller det bara att hålla igång det här rullande schemat jag har satt upp för mig själv, men det ska väl inte vara problem ! Måste komma i form nu.. både psykiskt och fysiskt!

Imorgon är det Kalindis sista dag här, så vi planerar att gå till Tijuana och äta, och sedan kanske vidare ut.. Ska iallafall med till Tijuana, men vi får se vad som händer sedan.. blir till att kika på ekonomin lite grann!!! Hur som helst så lär det bli mycket trevligt, Tijuana(mexikansk restaurant) har nämligen happy hour mellan 7 och 8 .. vilket innebär mycket billiga Frosen Strawberry Margharitas!!!!!

Israel?

Nå, jag vet att jag inte uppdaterar så mycket dessa dagarna, men det händer inte heller så jätte mycket. Allt flyter på bra.. skolan går bra och dagarna går snabbt. Det enda som jag stör mig på lite extra, det är folket vi bor med! Eller ja, rättare sagt.. alla förbannade israeler. I vår lägenhet ska det bo 4 st, men dessa killar verkar ju ha dragit med sig halva deras befolkning hit.. varje dag har dem vänner över, och ärligt talat så tror jag bara att dem utnyttjar vårt internet! Det är jätte trevliga killar, men ibland vill man ha lite lugn och ro där man bor, och inte behöva ligga uppe halva nätterna och lyssna på deras kackel! Det är okej att dem har folk här på dagarna, men på nätterna?! Ärligt talat så är jag på bristningsgränsen till att få ett mentalt sammanbrott! jag vet inte vad jag gör, men jag klarar fan inte av dem längre! Vi har redan sagt till dem två gånger.. två gånger har dem sett oss gå upp från sängen i bara nattlinne och underkläder, för att skälla på dem! När ska dem fatta poängen? ska vi behöva ringa vår hyresvärd och sen kännas oss dumma för att vi har gått bakom ryggen på dem? Nu låter jag väl som en hemsk ragata, men efter att ha bott med dessa människor i över en månad så är det väl inte så konstigt?!

2010-02-21

Dåligt med uppdateringar

Jag har varit väldigt dålig med att uppdatera den här senaste veckan,men å andra sidan så har det inte hänt så jätte mycket heller.. Dagarna går förbi sjukt fort!

Hade test i fredags på Intermedio 3, trodde att det skulle gå åt helsilke, men jag fick faktiskt hela 85/100 och de felen jag hade var endast slarvfel.. vilket var lite retligt, men jag är ändå grymt nöjd!

Den här veckan var vi ute både i onsdags och i fredags, lika roligt båda gångerna men det får aldrig gå såhär mycket pengar igen. Jag har en ytterst liten budget, och då kan man inte göra precis allt man vill, köpa allt fint man ser eller dricka sig full på goda drinkar!

jag vet inte om jag har nämnt det här, men den 6-7 mars så åker jag och Cicci till Rom!! Det ska bli sjukt trevligt, och vi har redan nu påbörjat en lista över alla sevärdheter vi vill besöka.. Att det kan finnas så mycket att göra i en och samma stad?! Kommer självklart att blogga efter själva vistelsen om allt roligt och intressant vi har gjort!

Såg att The Vampire Diaries har börjat att sändas i Sverige nu, själv har man följt det på internet under en längre tid och är redan på avsnitt 15? Har blivit väldigt beroende av den serien, klart den bästa som har gått på mycket länge! Men, det är inte så bra nu när de har tagit ett uppehåll och inte är tillbaks förrän i mars! Vad ska vi nu ägna våra fredags eftermiddagar åt när vi inte kan dregla över heta vampyrer? NOT GOOD!

2010-02-16

Bad Day!

Idag är en riktigt dålig dag, iallafall från mitt perspektiv! jag vaknade helt klart på fel sida imorse, dessutom har det regnat hela dagen.. vilket gjorde det hela mycket bättre! Det är en sån dag då man bara saknar allt hemifrån, familjen, vännerna och kissen! Min mat blev förstörd och moset smakade inte alls bra! Jag blev uppraggad och irriterad av/på två medelålders män när jag promenerade i staden, riktigt efterhängsa och trögfattade .. I min värld så raggar man inte upp folk mitt på gatan, och man är inte heller så på! Så det var lite obehagligt!

Men, bortsett detta så har det faktiskt funnits några små guldkorn.. Jag ringde hem och pratade några minuter med mammis, och snart ringer pappsen! Konstigt att man kan prata med ngn och att dem känns så nära.. när det egentligen är 250 mil ifrån! tack och lov för dagens teknik! Mejlar en massa med min mycket nära vän Erica som befinner sig utanför London i en familj där hon är Aupair.. dessa mejl förhöjer verkligen tillvaron för mig då man saknar människan som aldrig förr! Sen ska ja inte glömma alla dagliga samtal med alla de andra där hemma! Man uppskattar verkligen att folk tar sig tid o frågar en hur man har det osv.. visar att man bryr sig, ni är bäst!

2010-02-15

V.6

Jag börjar bli riktigt less på det här tråkiga vädret, antingen så blåser och regnar det eller så är det bara allmänt grått och kallt. Inte vill man göra något ute när det är så heller, så det blir att man sitter inne, och det har jag börjat tröttna på ordentligt! Så nu skiter jag i vädret och börjar hitta på saker ändå! Vi har planerat alla saker vi ska göra, men inte när vi ska göra det.. tanken var att vi ville vänta på solen, men eftersom att jag åker hem om ett visst antal veckor så är det väl dags att börja agera! Vi får hoppas att solen infinner sig snarast!

Denna veckan är det ganska mycket plugg, på fredag har vi testet till intermedio 3 och eftersom det blir svårare för varje vecka som går.. ja, det säger väl nästan sig självt! Vi har en ny kille i klassen, eller ja.. han är egentligen en gammal gubbe! En brittisk man som pluggar lite italienska eftersom hans dotter bor här! Hade man inte hört från hans uttal att han var brittisk så hade man definitivt räknat ut det efter att ha sett människans kläder.. LjusBlå skorta, blåa byxor i samma nyans, blått skärp, och blåa sockar. Propert och vulgärt! Mycket engelskt! jag hoppas dock inte att alla engelsmän klär sig på det viset.. haha.

Satt inne på youtube och klickade fram mig till ett klipp som vår kära Erica lagt upp, från sommaren 08! Herregud, det var tider det.. alla de gångerna vi satt nere vid Getskär, alla utekvällar i stan, eller grillkvällar hos mig! Jag saknar det, och hoppas att vi tar igen för förlorade tillfällen när vi alla är hemma i krokarna igen! Saknar er där hemma! <3

2010-02-13

Gigi D'agostino!

Igår var en mycket bra dag! Vi gick upp lika tidigt som vanligt för att bege oss till skolan, hade våra lektioner.. först grammatik och sedan konversation, precis som vanligt. Det känns riktigt bra att gå till skolan de här veckorna. Gillar verkligen de lärare vi har nu, det märks att de vill undervisa oss, och att det inte bara är ett jobb för dem med en massa tråkiga plikter. Det är så det ska vara, man ska trivas med det man gör på sitt jobb, och inte endast vara där för att tjäna en massa pengar, även om pengar förhöjer tillvaron! Jag trivs grymt bra på mitt jobb, och är redo för en ny säsong nu när det drar igång i april, hoppas bara att man kan få någon slags bekräftelse att de har mottagit och godkänt ansökan snart.. så att man är säker på att man får komma tillbaka! Man ska aldrig ta något förgivet, och det har varit mitt nya motto en liten bit tillbaka!

Efter skolan behövde jag köpa en massa tofsar och spännen(vet inte vart de tar vägen), så vi drog iväg till H&M.. där jag också fick tag i ett mycket sött linne och en längre lite tjockare tröja som kan vara bra att ha. Påvägen hem klämde vi in ett besök på ett av de snabbköp som ligger vid stationen, alltså typ 100m ifrån vårt place, och bunkrade upp med lite gott o dricka inför kvällen!

När kvällen kom, och vi var redo så tog vi fram vår sprit och hade lite förfest innan vi gick iväg till Tijuana, en mexicansk restaurang och mötte upp Kalindi, Larissa, Sophie, Angela & Alan för en mycket romantisk och trevlig middag! Alan, som var den enda killen i sällskapet, ska åka till Siena och plugga där i två veckor..Lär nog bli en trevlig upplevelse med tanke på hur underbar den staden är, om man bortser från alla backarna som går upp och ner, upp och ner! Efter middagen drog jag, Cicci, Kalindi och Larissa vidare till Space.. där vi upptäckte att Gigi D'agostino skulle dj:a!!! Det var knökfullt, med en väldigt blandad samling av människor.. Det fanns ungar som knappt skulle kunna vara byxmyndiga, gubbar och tanter som dansade som om deras liv stod på spel, och så fanns alla vi andra! Det var en härlig mix av personligheter, en skillnad från hemifrån kan nog vara det att här är det killarna som äger dansgolvet och inte tjejerna! Det var en mycket trevlig kväll, även om vi var lite trötta.. Vi gick ju ut hyfsat tidigt, och när resten av folket precis kommit igång, så var vi hyfsat klara!

2010-02-07

Carnevale di Venezia!

Och så kom den dagen vi väntat på såå länge! Det är tidig söndagsmorgon och vi går upp för att möta upp vår grupp på centralen och åka till venedig.. Glada och förväntansfulla tar vi på oss våra kläder och beger oss mot ytterdörrn, vrider på handtaget lite lätt och .. det lossnar!!! Någon jävel, hade på något sätt gjort sönder dörren..Vad ska vi nu göra? lite väl panikslagna står vi och försöker fixa det, och vi har väl nästan gett upp när jag testar en sista gång och det funkar!!! lättade, men omskakade beger vi oss ner mot centralen !

Resten av dagen var minst sagt underbart perfekt! Det var en fin dag med strålande sol, värme och glada människor! Vi deltog i festligheterna, samtidigt som vi försökte klämma in lite seightseeing.. så vi drog oss bort mot Rialto bron. Måste säga att jag blev väldigt imponerad, Det var en grymt fin utsikt med uteserveringarna alldeles intill havskanten, gondolerna som kom flytandes under bron och solen som sken över vattenytan! Som taget ur en saga! Vi försökte även hitta suckarnas bro, men det är vi inte riktigt säkra på om vi gjorde eller inte.

Eftersom att det var Karneval så hade många naturligtvis klätt ut sig, och jag blev väldigt imponerad över att vissa lägger ner såpass mycket. Vi såg en hel drös med kungligheter från förr, tempelriddare och även påven^^
Fast de allra flesta, även jag och cicci använde endast en "Karnevalmask". De här karneval maskerna kan nog vara det som säljs bäst i Venedig, kanske för att hälften av alla butikerna specificerade sig på just det. Karnevalen och dess masker har ju funnits i många många år och härstammar från 1100 - talet då man firade efter att ha vunnit ett stort krig. Man började använda maskerna för att alla skulle vara på samma nivå med varandra. Jag antar att maskerna inte ser likadana ut som nu, men hursomhelst är dem helt underbart fina.. vilket såklart betyder att jag bara var tvungen att köpa en! Men, en mask.. det blev inte riktigt tillräckligt efter att ha tittat i alla butiker, för ju fler man gick in i.. desto finare blev det! vi kan säga som Cicci sa "vi löpte amok i maskaffärerna". Tillslut fick jag ihop tre stycken, som först och främst ska pryda väggen hemma, men förhoppningsvis också mig någon dag i framtiden!

Jag visste såfort jag gick av båten att jag skulle tycka om Venedig, men aldrig att staden och människorna skulle göra sånt intryck på mig att jag redan tänker på när jag ska åka tillbaka dit igen!

Visst är vi fina?

Det gäller att vara på topp!!

Från Piazza S.Marco


Rialto Bron


Solnedgång över Venedig
Mina inköp
Fler bilder finns på Fb!

2010-02-04

Many miles from home

Vi har räknat ut att vi är cirka 250 mil hemifrån, i ett land som skiljer sig ganska mycket från vårt eget. Vi bor i en lägenhet tillsammans med 6 andra personer, vi är 8 olika personligheter! 4 st av killarna kommer från Israel, med en helt annan kultur än den som vi är vana vid. Florian har sitt sätt, vilket jag inte kan säga om det är typiskt för österrikare?! Ordentlig, men lägger näsan i blöt lite för mycket. Och den nya tjejen, henne känner vi inte så bra.. men hon verkar okej. Jag undrar dock vem det är som inte orkar diska stekpannan för hand och lägger den i diskmaskinen ihop med besticken, som denna gång placerats sig utanför bestickstället, där glasen skulle stå? hm?! Och ja, varför finns det speciella "pinnar" för tallrikarna om man inte ska använda dem? Hur klarar vi det här?! Ganska bra faktiskt, kan väl uttrycka det så att det var enklare när det var fler tjejer i huset.. men vi klarar av killarna också, hyfsat bra. Men jag kan inte säga att jag någonsin kommer att förstå varför dem gör sakerna de gör! Och ibland råkar man faktiskt bli lite väl irriterad!

Men nu ska vi ju inte bo här föralltid så jag antar att man bara får hålla ut :D

Det är något konstigt..

Det är något konstigt med mitt ben! Det är läskigt och obehagligt.. men varje gång när jag sitter ner, typ skräddare eller har benet vikt så dröjer det inte länge förrän foten somnar.. När jag reser mig upp så får jag svinont och kan knappt röra benet. Vad är det som är fel? det är inte en gång detta har hänt, utan varje gång! Kan ju inte sitta skräddare i sängen längre. Det är ju normalt om ens fot kanske går och somnar typ en gång i månaden, men flera gånger varje dag, efter att ha suttit med benet böjt i typ 10 min. Det kan väl inte vara normalt?! jag känner på mig att det är något som inte stämmer, men vad?

2010-02-03

Intermedio 2 - vicino il finito!

Det är torsdag kväll och jag sitter här i min lilla säng, med nya lakan och nytvättathår.Vilket känns mycket bra. Vad som däremot inte känns så bra är det faktum att vi imorgon har de sista lektionerna inför testet på dessa veckornas kurs, Intermedio 2! Jag skulle vilja säga att kursen har gått galant, men det kan jag inte. Det börjar bli riktigt svårt nu, vi lär oss helt nya komplicerade saker och de gamla bli ännu mer komplicerade! Det är KOMPLICERAT alltihop! Hur många olika delar kan ett språk ha? hur svårt kan det bli? Den som säger att svenskan är svår har tydligen aldrig lärt sig italienska! Jag kanske inte har lagt ner all min energi på plugg under de tidigare veckorna, men det lär jag ju få göra nu om jag vill kunna klara det här. Jo, precis så känns det! Oavsett hur det går denna fredagen så kommer den tanken upp som säger att jag har flera nivåer kvar efter den här.. Man kanske inte ska gå händelserna i förväg, men det går inte undvika att tänka på det! Detta ger mig stor ångest!

Vad som också ger mig stor ångest, det är Amerikanskan i vår klass.. pratar sjukt bra italienska och kollar på en som att man vore helt blåst när man har gjort ett tiny misstag. Ledsen, men det såna människor som man verkligen INTE tycker om, de som tror att dem är så mycket bättre än alla andra! Funderar på att fråga om hon inte ska försöka flytta upp ett par nivåer och se hur hon klarar det, hon som är så bra! Blää för henne! haha.

Utöver en del studieproblem här nere i vårt regniga Florens, så klarar vi oss jäkligt bra! Det är inte lätt att bo ihop med en annan människa, men ni ska veta att vi klarar det utmärkt! Är väl egentligen inte så konstigt att det går bra, vi känner ju varandra, och som jag sa till cicci förut.. vi skulle kunna ha varit systrar(inte utseendemässigt men), ja. Att ha varit bästa vänner sedan 14 års ålder säger nog sitt! Cicc du är min absoluta favoritängel, utan dig och mig skulle det inte finnas några motiv till bokmärkena!