2009-12-15

Hemska dag!

Det har varit en otroligt jobbig dag, precis allt har gått fel och jag mår piss! Nej fy, denna dagen vill vi helst glömma!

2009-12-12

P is gone!!!!

Efter att ha besudlat mitt liv med rökning inomhus, fimpar på både på golv och bord, massa smutsig disk, hår i handfatet, öppna toalettdörrar och bajs kvar i toaletten, så är människan äntligen borta!

Jag tror aldrig jag har varit så glad över att en människa har försvunnit ur mitt liv tidigare, som jag var imorse när jag insåg att killen som också bor i vår lägenhet, lämnade stället.. för alltid förhoppningsvis!

Jag gick därför upp hoppfull om att han äntligen hade kunnat göra något som var rätt, när jag ser att han lämnat massa saker efter sig, disk i köket och öppnat sina fönster så det blivit svinkallt.

Det allra värsta var nog när jag skulle stänga fönstret och verkligen insåg hur grisig han är.. glas med jag vet inte vad i.. och det som framförallt fick min uppmärksamhet, VÅR svartpeppar, och vår oregano.. som jag i förra veckan letade efter. Dem hade människan snott från vår hylla och ställt in på sitt rum!

Hoppas inte att alla killar är lika grisiga och hemska som honom, för då vet jag inte vad jag gör :O

haha, men men.. nu är vi kvitt människan!

Happy!!!!

Svensk middag a la IKEA!

Det var ett tag sedan jag senast uppdaterade bloggen, och det har hänt en hel del... Kan börja med att säga att det gick alldeles för bra på provet igår! Med tanke på att allt kändes hemskt oklart, och svårt innan så är jag helt klart nöjd med resultatet 96/100. Det känns som att jag är påväg att nå mitt mål.. flytande italienska here i come! Fast, en fördel för att nå målet helt och hållet hade ju iofs varit om man kände fler italienare som man kunde prata med.. haha.

I torsdags var jag och Cicci på Ikea och handlade en himla massa svensk mat och godsaker, det var meningen att hela klassen skulle komma över på middag igår kväll, men slutade med att det bara var vi själva och en av tjejerna..men mer om det lite längre ner! Vi köpte massa köttbullar, brunsås och lingonsylt..samt pepparkakor, prinsessbakelser och lite Ahlgrens bilar!
Eftersom John åkt på affärsresa, Marije vars syster kommit till stan, och en mycket trött Dario.. som festat i flera dagar innan, så blev det endast Goevia som kom över på vår svenska afton, och tur var väl kanske det.. för vi hade väldigt trevligt! :)

Efter kvällen kunde vi konstatera att köttbullar är mycket gott, potatismos funkar om det är tillräckligt med peppar.. Och Lingonsylt är väl lite sådär. Prinsesstårtan ska vi inte alls ta upp, men om jag säger att det endast var två assietter som var barskrapade efter så.. ja ni kan nog säkert räkna ut vad Goevia tyckte!

Som seden är i Italien hade Goevia med sig ett vin till sina värdar.. Ett mycket gott mousserande med smak av jordgubb, och eftersom jag älskar jordgubbar och vin.. ja, vi kunde snart konstatera att mitt glas blev tomt ganska snart. Cicci fick lära sig korenska och vi gick igenom vad vi skulle tänkas gilla av deras mat, väldigt kryddigt tydligen.. Det bästa på hela kvällen var nog när hon läste i våra händer :) Jag ska tydligen bli väldigt gammal, hyfsat rik och ha ett inte helt perfekt äktenskap. Låter helt okej i mina öron!!

Idag, Lördag.

Idag mötte vi upp Hanna och hennes lägenhetskompis ute på stan, eftersom hon åker hem idag så bestämde hon sig för att spendera dagen här innan hennes plan gick. Vi hade en väldigt trevlig stund på Piazza Della Republica där vi lunchade och strosade i lite butiker. Tog sedan farväl av vår kära "Amica Svedese" och gick för att handla det sista av våra presenter till dem där hemma. Avslutade vår shoppingtur "Ben & Jerry's" SÅKLART! Finns det något bättre sätt? U tell me!






p.s Har hittat världens sötaste lille väska på Louis Viutton, kostar BARA 543 Euro!







2009-12-06

Party, The Italian Way!

Igår var det lördag, och efter att ha spenderat en hel del andra lördagar här hemma i lägenheten så bestämde vi tidigt att det skulle bli utgång. Så, vi gick i stort sett hela dagen och laddade upp inför kvällen! Det blev en mycket trevlig uppladdning med hårfärgning, julmusik och ett antal Jäger shots XD

Själva utgången var till skillnad från förra gången, mycket mer nyktert! och inte heller gjorde vi misstaget att följa med några efterblivna morsgrisar någonstans. Det blev en mycket lyckad kväll, hyfsat billiga drinkar, mycket söta shot's med grädde.. och bra party musik. Det enda jag har att anmärka på är den där "sex on the beach" som vi beställde in, Fy! Nu är man ju hyfsat bortskämd med Johns himmelska smaker.. men det här var under all kritik! haha. Sen att man inte kan gå någonstans utan att känna sig iakttagen hela tiden.. visst, smickrande, men också lite obehagligt. Men, tillbaka till helheten.. en toppen kväll tillsammans med min bästavän/roommate :)

















Efter en toppen lördag har det nu blivit söndag, och en väldigt lugn sådan.. Det enda ansträngande vi har gjort idag är en mycket god pasta/kyckling sallad.. men, inte är vi ett dugg bakis någon av oss, är vi svenska flickor.. eller vad?! Imorgon är det en ny vecka, med nya äventyr! Hanna åker hem på lörda, och vi ska försöka träffa henne, inte bara en.. utan två gånger. Sen blir det till att shoppa massa julklappar och ska även bjuda över vår lilla klass + jon.. stackarn som va i vår klass, men tog en 2 veckors semester, och fick börja om från 1 igen.. ja, vad ska man säga?! hahahah.

2009-12-01

Dagens bilder i urval!


En liten vy över min tillfälliga hemstad..


Jag i trädgården tillhörande palazzo pitti..vem hade inte velat ha den utsikten?


Skola, läxa, uppgifter.. u name it!

Centrera
Cicci under ett paraply i ett mycket regnigt florens.. sanningen om den närmsta framtiden? ;)

Un classe di piccolo!

Den här veckan och framåt är vi endast 5 personer kvar i vår trevliga lilla klass. Noi siete 4 ragazze e un ragazzo :) Det är jag, cicci, Goevia..från Korea, Marije från Holland och Dario från Spanien. Vet inte riktigt vad Dario tycker om att vara den ende killen, men mest troligt är nog att han tycker väldigt mycket om det! Vi har nu påbörjat vår tredje bok, elementare 3.. vilken för det mesta och än sålänge handlar om futuro : framtiden. Och det går riktigt bra, det är mycket att lära sig.. men det är också väldigt kul, vilket gör det hela mycket lättare. Domani sera io e Cecilia penseremo andremo al pub per guarderemo la calcio sul tv. Fiorentina contre Liverpool. Hoppas att något av det jag skrev gick att förstå! om inte.. Då har ni ngt att fundera på! haha.

Ska snart dra oss ner till coop och inhandla nödvändigheter för resten av veckan! Det är toppen vad nära och bra vi har till allt här nere. Skolan/centrum(duomo) ligger ca 15 min bort, och vår kära mataffär endast 5 min. Vi har buss station 200 meter härifrån, och Ikea ligger 20 min bort om man tar en buss. Helt okej! Tittade på när bussarna till flygplatsen går, och de visade sig att de går var 30.e minut, hela dagen lång.. och det tar dessutom inte mer än 30 min att åka dit så, ja.. visst har vi det bra? :D

2009-11-30

Piove, Molto Piove!

Det regnar på oss här i Firenze, och det regnar inte lite. Innan jag åkte ner hit så läste jag att det skulle regna mycket under vintermånaderna, och jag har under min tid här verkligen undrat om vi kunde ha sån tur att det kunde vara ett år utan regn, nu har jag fått mitt svar.. haha, nu kommer åtminstone mitt paraply till användning! Vilket jag ska fälla upp snart då jag ska ut och posta iväg min studieförsäkran till Csn.. mycket viktigt!

2009-11-29

Firenze Marathon

Ännu en vecka har passerat, och jag börjar tycka att tiden går alltför fort. Den här veckan avslutade vi elementare 2, och imorgon höjer vi nivån ett steg. För varje nivå har vi en bok med 10 kapitel, 1 kapitel per dag. Jag kan ibland känna att det går alldeles för fort, det hinner ju inte sjunka in överhuvudtaget. Om vi nu ska lära oss nya saker varje dag, så kan jag tycka att man åtminstone kan repetera det 1 gång eller 2. Men, får hoppas att det har fastnat ändå och att jag snart kan babbla flytande på italienska ;)

Det har varit en väldigt lugn vecka, hösten har kommit hit och hemma är det 1:a advent idag, kan lätt medge att jag är otroligt sugen på pepparkakor.. men vi har ju vår diet, som förövrigt går mycket bra! Vi går ut varje kväll, äter sallad till middag varann dag och det finns inte några sötsaker i sikte. Igår var det meningen att vi skulle gått ut, men efter dagen gått insåg vi att det inte var rätt dag för det helt enkelt, dessutom behöver vi inte gå till ngn club för att hitta pojkar, dem råkar nämligen komma till oss.. vart vi än går! haha. Det har varit en väldigt lugn helg, i fredags gick vi ut på stan och köpte lite julklappar, samt.. lite till oss själva. Men det lär inte bli så mycket shopping till i den här staden detta året.. jag får hålla hårt i mina få pengar som finns kvar om jag vill att de ska räcka tills jag drar mig hemåt Sverige för julfirande. Det gäller att kunna hantera pengar på ett bra sätt, som ibland kanske inte är det allra lättaste.. ibland förhastar man sig, men då vet man åtminstone till nästa gång att göra på annat sätt.

Söndag idag, och också dagen då Firenze Marathon gick av stapeln, ett evenemang i liknelse med vårt Göteborgs Varv. Det var ju inte så att vi gick och tittade på det som alla andra gjorde i den här staden, det är svinkallt ute så förstår inte varför någon skulle vara med frivilligt. Jag mötte några av dem stackarna när jag skulle ta min dagliga promenad.. gick där och hukade sig på vägen, klädda i någon silvrig Poncho och huttrade. Av alla varma månader dem skulle kunna ha loppet, så väljer dem den enda kalla... hahahah!


2009-11-25

Italienska jävla surgubbe!

Har jag berättat om människorna som bor i vårt hus?! Iaf, vi bor på våning 1, vilket innebär att det finns en våning under vår. På den våningen finns två lägenheter, varav en bor en läkare i. Den här läkaren borde inte få rädda liv, vem skulle vilja att någon som han tog i ens lemmar? INTE jag!

För några dagar sedan när jag hade varit ute och promenerat så möter jag en man vid porten till vårt hus, och jag kunde smita igenom nu när han så snällt höll upp dörrn för mig.. trevlig man tänkte jag, big mistake! För när jag kommer upp till mitt place och ska stänga dörren, så råkar jag trycka igen den lite för hårt, det var inte alls så att jag slängde igen den eller ngt.. men, rätt som det är hör jag den här mannen börja gapa nedifrån, och inser att det kanske var mig han blev arg på.. men eftersom han inte kom upp så lät jag det vara.

Idag när jag skulle gå ut en sväng, mitt på ljusa dagen så möter jag mannen ute på gatan, och han stoppar mig.. frågar om jag kan prata italienska? Börjar sedan skälla på mig, och säger det att jag aldrig ska göra så igen, och efter att jag har förklarat att det bara var den enda gången och att det inte alls var meningen.. då säger han att han alltid hör vår dörr smällas igen, och att han alltid ser att det är jag. Han är arg för att vi låter så mkt, båda på dagen och på natten. Och just det, ser han mig i trappan igen så ska han stoppa mig. Han ska göra vadå?!

För det första så låter inte alls vi mycket, dem som känner mig vet att jag alltid är lugn, och framförallt tyst..Den här gubben har tydligen fått något emot mig personligen, och det gör mig både orolig och arg, speciellt efter hotet som han gav! Vi har visserligen fått höra av vår hyresvärd att han är lite jobbig, men jag tänker inte palla att någon säger saker om mig som inte är sant! Och vem fan är han som kommer och hotar mig?! jag bor också här, betalar hyra och egentligen ska jag få låta hur mycket jag vill under dagen, smälla i dörrarna hur mycket jag vill och under nätterna sover vi precis som vanligt folk! Vi har till och med försökt vara extra lugna för att ta hänsyn till de andra som bor här, det spelade tydligen ingen roll! Jag är så fruktansvärt arg och less!

Önskar jag kunde klä han i tyngder och skicka ner han i l'arno! Där hade han gott kunnat få ruttna! har han tur så är det nog ingen som stör hans sinnesfrid, och han kan få ha det så tyst han vill!

Skepp o Hoj!


2009-11-24

En bättre Livsstil

Har jag nämnt att jag har slutat att äta Choklad? Jag har faktiskt klarat mig i en hel vecka än sålänge. Haha. Och ännu bättre? Jag och Cicci har bestämt oss för att från och med nu ska vi sluta med nästan allt som är onyttigt, vi skippar läsk, chips och allt som innehåller choklad.. På veckorna ska vi bara äta sallad, varann dag, och sen så ska vi också försöka att gå ut och promenera en längre sträcka. Jag känner att detta kommer att gå riktigt bra, och är mycket taggad. Det är dags för mig att ta tag i min livsstil!

Resan!

Nu är min flygresa hem bokad och klar. Efter att ha letat ett bra tag och bara hittat priser mellan 3000 - 7000, så sprang jag på en för 1500. Helt otroligt vilken tur man kan ha, eller tur och tur, jag fick ändra på självaste datumet. Istället för att flyga hem den 23 april så kommer jag nu hem den 22 istället, en dag innan.. inte så mycket skillnad i tid, men en hel del skillnad i pris. Dessutom tar resan bara 4 h, istället för 6h.. så det är också en fördel. Det vi nu kan hoppas på är att flygbolag inte går i konkurs. Haha

2009-11-22

Och såå kom Hanna till Firenze..

Tanken var den att vi skulle ha en ytterst lugn helg hemma, och det hade vi.. fredagen var lugn och skön, lördagen likaså. Men så kom söndagen, och Hanna med den. Vi har en svensk kompis som för tillfället också befinner sig i Italien, närmare bestämt i Siena, vilket ligger ca 1,5 timme ifrån Florens, och just idag tyckte Hanna att de var en bra idé att hälsa på oss, och självklart ville hon se staden, så vi beslutade att vi verkligen skulle se allt det som var värt att se. Vid 11.30 mötte vi upp Hanna vid Duomo och stack sedan iväg på sevärdhet nummer 1, Palazzo Vecchio.

Vecchio, som förövrigt betyder gammal..är florens politiska centrum, det är där "presidenten" av florens sitter. Tidigare har det dock varit bostad för florens mäktigaste familj.. Medeci, som levde under medeltiden. Mycket intressant historia bakom, men förövrigt var Vecchio inte något större att titta på, då var dagens höjdpunkt "Giardono di Boboli" . Giardino di boboli är en mängd ihopsatta trädgårdar, som tillhör Palazzo Pitti, ytterliggare ett av familjen Medecis hem. Väldigt fina trädgårdar, med mycket storslagna vyer och trevliga promenad stigar, tycker dock inte att det riktigt kan mäta sig med Versailles, men ändå klart godkänt ;)

Utöver detta var vi på konstmuseet "Ufficierna" och uppe vid Piazzale Michelangelo och kollade in utsikten som bredde ut sig över hela stan, sjuukt fint!

Slutsatsen som vi kan dra idag är att det har varit mycket intressant, samt att vi har fått motion och kunskap som håller i en lång tid framöver! haha.

Imorgon är en ny vecka, en vecka av plugg.. och vad mer?!














Milla

2009-11-17

1 månad till jul...typ?!

Nu är det väl ändå typ en månad tills det är jul och jag kommer hem, men redan nu är alla mina dagar hemma uppbokade?! Om jag längtade efter några mysiga och lugna dagar hemma i soffan så får jag nu tänka om. Jag ska självklart fira jul med familjen och släkten, så där försvinner de första 3 dagarna..?! 22,23,24 = poff,borta! den 25.e tänkte jag att vi alla små poffisar ska gå ut och partaja, fira att de blonda skönheterna är tillbaka i vår lilla by. Så, mina kära vänner.. det blir till att boka in det redan nu! den 26, 27 & 28 finns också till förfogade.. men då får vi räkna med att jag har lovat bort mig två av dessa, 1 av dagarna blir till att spendera med linus :) sen måste jag naturligtvis besöka pontus och kika in hans nya place.. mkt spännande ! så, det får antagligen bli den 27.e ?! Sedan blir det tillbaka till firenze klockan 17.10 den 28.e.. så där försvinner den dagen, eftersom jag självklart måste ha lite tid med hanen med stort V! Nu vet jag att det måste låta som att jag har ett helt stall med kavaljer.. men vad är det för fel med det då?! ;)
Men nej, still not taken.. inte av någon, inte av många! It's a pitty actually..Where are my "stephan"?! Who is he?!

Har funderat på om man kanske ska ändra konceptet på bloggen, börja skriva om mina problem med att hitta en anständig kille.. Då kanske han dyker upp.. o allt säger bara poff! Det funkade ju för Bridget Jones?! fast, ändå.. kanske inte?! haha

Hahah, Ha en bra kväll allihop!

2009-11-12

When the problem starts to come around!

Fick ett meddelande ifrån csn, om att dem behöver mer uppgifter.. så nu behöver jag bege mig till ett internet café, printa ut "intyg om språkkurs" och bege mig till skolans "student service" och be dem fylla i pappret, som jag sedan måste skicka hem till sverige så att csn kan fatta sitt beslut och jag kan få mina pengar i tid, även om det nu antagligen kommer bli lite mindre än vad jag skulle fått egentligen! Men, det som måste göras, får väl göras då!

Torsdag idag, har test 1 på Level 1 imorgon, så det blir till att plugga några timmar snart.. lite nervöst är det allt, men ska väl klara av det som allt annat. Vår hyresvärd kom förbi förut med två killar, varav en av dem kanske skulle flytta in i Laurens(amerikanskans) rum nu på sönda när hon ska flytta.. Pablo något hette han, hur det ska gå att dela lägenhet med en kille återstår att se. Sedan ville hon också ha våra namn och mobilnummer, eftersom att lägenhetens ägare som förövrigt var här tidigare i veckan, behöver dem. Tydligen så klagar grannarna på att någon i vår lägenhet är högljudd.. jag hoppas inte, och tror dock inte att det är vi, vi brukar vara ganska tysta, i jämförelse med Ryskan som bor här.. en bortskämd liten unge som varken tar ut sina sopor eller städar toaletten efter att hon har spytt! Det gör ju inte saken enklare att hon inte kan någon engelska, utan bara ryska, och italienska.. o de är ju inte så lätt för oss att kommunicera med henne när vi knappt har kommit in i språket.. men nåja! Allt löser väl sig i sinom tid, alla verkar ju flytta efter 1 månad ändå, och då återstår jag och cicci, som ska stanna här i många fler månader, känns lite konstigt.. men vi lär ju få träffa många intressanta rumskompisar under vår tid här! Mycket spännande.. haha. Dessutom kan man ju undra vad den snygge ägaren egentligen vill med våra namn och nummer till, vart vill han komma med det?! vad är det för nytta?!

Ska nu dra mig utåt, det blir en kväll med lite mat handling, internet café och mycket plugg! Det SKA gå BRA imorgon!

Önska mig lycka till..

Millaa

2009-11-10

A change is gonna come!

Idag är en mulen dag, både utanför och även här inne. Känns som att det börjar bli lite för trångt, menar.. det är inte alltid lätt att bo med någon, så nära.. när man annars kanske är van att ha ett eget rum, svängrum. Man ska dela på allt som det bara finns en av, det ska vara rättvist. Man ska göra saker när det passar båda, och tänka på vad den andre vill, det blir inte så hela tiden. Ibland blir det fel från båda håll.. Idag blev det nog lite för mycket för mig, men det är väl bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det. Det gäller att vänja sig, och det ska ni veta att jag gör.

Det är mycket som pågår runt omkring mig nu, mycket som behöver göras. Den senaste veckan har det varit mycket samtal, med sts, med föräldrarna och skolan, nu är det dessutom dags att prata med Csn också.. Jag har funderat länge på om jag verkligen vill vara här ända till juni, och kommit fram till att jag inte vill det. Jag känner att det blir alldeles för mycket för mig, och tagit det här beslutet. Istället så kommer jag att avsluta kursen redan i slutet av april. Det här handlar inte om någon annan än mig själv, vad jag vill och vad jag behöver. Jag hoppas att folket där hemma blir lite glada över att få hem mig lite tidigare än väntat :)

Nu ska jag gå och göra resten av den här tiden till en så bra tid som det bara går, ska också försöka höja humöret på vi två flickor som bor i det här rummet, vi kan behöva något att le åt efter en tuff dag!

2009-11-08

Vuxenpoäng!

Dagen har idag bestått av städning, matlagning och såvidare.. Under den tiden vi har varit här, så har vi också tvättat och städat toaletterna.. hur bra är inte det? Börjar faktiskt känna mig lite smått vuxen, mentalt menar jag då. Jag blir galen när det är något som ligger där det inte ska, sängen måste vara bäddad och kläderna vikta, sedan går det verkligen inte för sig att ha disk på rummet. Börjar jag bli pedant, eller är detta fullt normalt?! :)

2009-11-07

Utgång och grejer!

Har precis avnjutit en god pizza och en grym film.. "journey to the center of earth" eller något? mycket spännande och roligt! skönt att ha en lugn filmkväll efter gårdagens bravader, sitter här och funderar över vad som egentligen hände. Det hela började iaf med att vi bestämde oss för att inviga oss i florens nattliv, måste ju upptäcka vad staden har att erbjuda när solen gått ner.. Efter att ha ätit lite snacks, pimplat lite vin och shottat diverse jäger shots så drog vi oss utåt med vår väl använda karta(den här staden är som en laburint) och humöret på topp, om än dock inte helt nyktert. Vi var på god väg att hitta vårt mål, "twice club" när vi stannar upp och frågar oss själva om vi inte gått förlångt?! kanske skulle svängt lite tidigare.. som "tur" va stannade två italienare upp och ville så snällt visa oss vägen, och ja.. dem visade vart cluben var, det var bara det att vi inte alls skulle gå in där, nej.. vi skulle följa med dem någon annanstans, så ja.. goa o runda hamnade vi på ett annat ställe, det blev gratis drinkar och lite musik lite konversation blev det också, men bara lite.. "våra" italienare kunde nämligen ingen engelska, överhuvudtaget.. så ja, vi fick använda våra små italienska kunskaper och stapla oss fram! Sen hamnar vi på något sätt utanför, vid en butik där det inhandlas en flaska vitt, och tydligen så har dessa herrar nu bestämt att vi alla fyra ska dra oss hem till mig och Cicci! Vilket jag inte alls tänkte gå med på, så efter många gester och försök till förklarande så insåg jag att det bästa var att försöka springa ifrån dem, vilket jag NATURLIGTVIS gjorde, Milla sprang iväg och Cicci fick snällt springa efter..sen blev det en nattliga runda genom stan, innan vi tuppade av i våra sängar..





En oförglömlig kväll, och idag har man ju dessutom mått helt jävla fantastiskt! haha. Bra att man lär av sina misstag.. för, hädanefter ska allt vara under kontroll och det ska kunna pratas på engelska.. inga fler språkmisstag här inte!




2009-11-04

Dust in the wind

Idag är en trött dag i firenze! Har precis gjort min dagliga läxa, lite grammatik och repetition. Det känns lite konstigt att behöva göra läxor igen, det skulle ju egentligen ha varit slut när man tog studenten, eller?! men ja, tids nog är det väl en inpräntad vana igen. Idag har det varit en mycket regnig dag här, "himlen öppnade sig" som Cicc sa.

Nu sitter man och lyssnar på musik, dagdrömmer och har funderingar på att göra något riktigt slappt.. typ film? bok? sova?!

försöker att hålla kontakten med dem där hemma så mycket som möjligt, det är något som jag har lärt mig.. hur mycket framgång du än når i livet, hur coola människor du än träffar, så glöm aldrig dem som var där först. Det är när man är långt bort som man inser hur mycket folk betyder för en <3

2009-11-03

Buon Appetito

Har precis suttit vid middagsbordet med min kära roomie och avnjutit kokt potatis, fläskkotlett och en god gräddig sås till det, ja lite mozzarella och tomat blev det också, helt okej faktiskt.




Sen har jag faktiskt tvättat idag, för hand, men ändå..! o precis nu slängde vi in tvätt i maskinen! vuxenpoäng på det :D

Shopping gör en glad!

Åter en dag i min nya hemstad, vi beslutade tidigt att vi måste göra något åt att det är så kallt i lägenheten, iaf om fötterna. Och med tanke på att vårt golv på rummet är sjukt halt så insåg vi att det bästa vore ett par tofflor, vi visste redan vad vi ville ha så efter skolan blev det snabbt bort mot Disney, där det blev ett par väldigt mjuka rosa tofflor med Mimmie på, väldigt nöjd. Cicci köpte ett par Lila med Ior på, som är precis lika söta som henne. Det kan också tilläggas att disney måste vara en av världens bästa butiker .. Det borde finnas en i varje land, men eftersom att Sverige inte har någon så kanske det får bli jag och Cicci som får öppna en i Göteborg.. vad sägs om det?! Gick också in i en annan liten butik och köpte mig ett par mjukis byxor.. vi ska ju vara här ett tag och inte vill man frysa. Såhär ser mina söta inköp ut:


Vad tycks?!




Cicci inviger sina.. ser hyfsat nöjd ut ;)



2009-11-02

Regnet har kommit till Firenze!

Regnet har kommit till firenze, och med den, vinterjackor. Ja, nu känns det lite mer som norden, det är lite kallare, lite mörkare och mycket mer regnigare än vår första vecka, jajo.. vi fick åtminstone en solvecka, men hur glad kan man vara över den när man fryser så fort man öppnar fönstret eller går ut genom dörren?!

Idag var första dagen i den nya gruppen i skolan.. Jag skulle gissa på att vi definitivt är yngst, äldst?! det är nog kanadensiskan eller amerikanen. Utöver dem och oss så finns det ett antal österrikare, 2 schweizare och 1 spanjor, och ja.. några tyskar också, men dem finns ju överallt så. Dagarna är uppdelade i två delar, de första timmarna har vi grammatik och de andra så har vi tal. Det verkar vara två väldigt bra lärare dessutom, vår "talpedagog" var dock lite jobbig i början, men när man vant sig efter ett tag så var hon förjävla rolig.

Sen kan jag ju berätta för min kära familj att de va lite strul med mitt visa kort, en butik som gjort fel och ville ha dubbla summan av vad jag köpt för.. men det verkar som att det fixar sig , tack för det! Men hädanefter blir det bara uttag genom en automat.. inget köp i någon butik!
Nu när det verkar som att de flesta av mina problem håller på att lösa sig så känns det väldigt bra, men känner inte att jag kan pusta ut förrän mitt lilla paketet har anlänt riktigt. Förhoppningsvis går det rätt på alla poster!

Tänker naturligtvis alltid lite extra på dem som finns hemma nu när man är här, och självklart saknar jag er, speciellt min lilla familj.. som ringer varje dag med olika problem som dem kanske har, inga förändringar där inte.. men ja, jag hjälper dem på bästa sätt, jag får säkert massa bra saker tillbaka .. eller hur?! haha. Sedan skulle jag vilja nämna för mina kära bruds och boys back home, att ni är mycket välkomna ner hit till oss! Ska försöka åka till Paris och hälsa på Lina, Underbar stad, underbar tjej!

Lite synd var det ju att Ifk inte fick sitt guld i helgen, och sen ska vi inte snacka om ÖIS.. nej, där hände inget mirakel inte. Fan då! Nu blir det till att hoppas på Werder Bremen, och Mackan!

Idag blir det Spaghetti och Köttfärsås på bordet, MUMS!

P.s. Pappa, jag tycker verkligen att du och mamma ska fixa en msn.. det är en otrolig uppfinning!

Baci

2009-11-01

Pictures

Om man är lite nyfiken på hur vi bor så titta noga:



Vårt vardagsrum, med både matsal och tv :)



vårt fina IKEA kök, det tål att tilläggas att det inte är något ovanligt i vår lägenhet!



Sovrummet, med min säng längst in som dock har genomgått en smärre förvandling.



Rätt så tomma gaderober för att vara våra.



Och ja här ser ni beviset.. hemma är nära.

Internet is working

Jo, det stämmer. Efter att jag plockade fram min IT hjärna igår och formaterade om hårddisken igår så funkar mitt internet precis lika bra som Ciccis, det vill säga knappt.. men ändå något. Den ansluter och tappar anslutningen. Vad jag behöver är en dator med superbra anslutningsmöjligheter, som den jag har kikat på. Såå, pappsen.. du får allt punga ut med lite pengar ändå, så kanske det blir en riktigt fin julklapp till dig ;)

på återseende

Camilla Ek

2009-10-31

Everything

Det är Lördag i Florens, och enda dagen som vi har kunnat säga att vi fryser lite.. solen är halvt imoln så det är lite kyligt, så vi håller oss på hemma plan och har bland annat lagat en mycket god middag, legat under täcket och tagit oss varsin varm dusch. Hm, man kan väl säga att vi är värme bortskämda redan efter en vecka här, hemma är det ju alltid kallt.. så då måste man acceptera det, men här e de inte lika roligt. Tror dock jag måste våga mig utåt om en stund, måste köpa tomma dvd skivor, så att ja kan försöka göra en recovery disc till datorn.. något måste jag ju försöka med iaf!

Igår var vi faktiskt på IKEA, som kan vara Sveriges bästa uppfinning någonsin! Det är genialiskt, vart man än är i världen så kan man gå till IKEA och ändå känna att man är nära hem. IKEA = Sverige på bortaplan. Nu kanske vi inte ska nämna för alla att vi råkade tjuvåka dit.. vi glömde nämligen köpa bussbiljett och satte oss bara på bussen, till och med efter att buss chaffisen sa att man skulle köpa biljetter i ett biljetthus. Väl framme blev det inhandlat kuddar, påslakan, en stor spegel och massa gott att äta från vårt kära hemland, ja.. jag kom därifrån med koppabergs cider, julmust, daim, Ahlgrensbilar, gifflar och marabou :) sen när vi väl kommit hem igen efter att ha promenerat med två stora tunga påsar var genom hela staden så kunde vi både konstatera att händerna nästan gått sönder, och att vi råkat glömma brunsåsen i kundkorgen. Vi är sååå bäst på att handla!!

Idag är det Halloween, och i vet faktiskt inte vad vi ska göra än.. jag gissar på en lugn hemma kväll, men det hade varit sjukt skoj att gå ut.. tror dock inte att vi rår på alla italienare än.

Ha en bra dag!

2009-10-30

A view in my new life

Hej på er. Här har man precis stigit upp och ska snart till skolan, lite tidigare än vanligt. Nästa vecka börjar vi redan klockan 09.00 så det är väl bra att vi vänjer oss redan nu.

Är väldigt nöjd med allt här nere faktiskt, det som har ställt till saker innan är ju faktiskt sådant som på något sätt har följt med hemifrån. Tänker i mitt stilla sinne att det här kommer bli precis som jag har tänkt mig.

Njut lite av det som jag njuter av varje dag:







Mer bilder kommer.

Peace

2009-10-29

Sky's the limit

Ännu en dag i mitt nya liv. Idag var det ingen skola överhuvudtaget, utan vi kunde lungt sova vidare hur länge vi hade velat.. och det hade vi nog gjort oxå, om inte min mobil börjat ringa vid kvart över elva och skrämt halvt ihjäl både mig och cicci.

Dagen i sin helhet so far har bland annat innehållt ett jäkla meck med min fördömda dator som jag helst vill råka tappa ut genom fönstret! någon som hade misströstat? inte jag ialla fall.. efter att ha pratat med pappa flera gånger och slutligen ringt upp elgiganten själv så kan vi nog alla konstatera att vi får lämna in min stackars dator på lagning, sälja vidare den och köpa mig en ny. Bara det bästa är bra nog åt mig.

Eftersom vi inte hade någon skola idag bestämde vi att det var ett utmärkt tillfälle att besöka Florens största och mest besökta stolthet, Il Duomo (Dom "kyrkan"). Vi gick in genom första bästa ingång och konstaterar att här kommer vi bara upp till kupolens mycket höga tak. 463 trappsteg senare kunde vi snart känna vinddraget i vårt hår.. mycket skönt, eftersom stackars jag pågrund av dåligt vattendrickande, nästan kolade av någonstans på vägen..

Vi fick uppleva en storslagen utsikt och en mycket cool interiör.. en kyrka som tog 150 år att bygga. Vilket man faktiskt kan förstå, den är sjukt stor. Nu har ju jag varit i Paris och upplevt både Notre dame och Sacré - Coeur, vilka är pytte små i jämförelse med Il duomo, men måste nog ändå säga att Sacré coeur vinner i längden. Tiden får utvisa om jag ändrar mig.

Idag blev det också en god middag på en mysig restaurant vid någon piazza som vi inte uppfattande namnet på, men trevligt var det.

Okej, tro inte att vi har blivit några filmnördar nu.. men det blir nog filmkväll ikväll med. det finns ju faktiskt inte så mycket mer att göra i vårt lilla rum :)


2009-10-28

Let the sun shine down on me

Det är tidig morgon och jag sitter här på rummet och tittar ut genom fönstret, solen skiner.. precis som den har gjort alla dagar vi har varit här nere. Solen skiner, och jag med den. Vi har nu varit här i 4 dagar och det känns redan som om man har bott här i all evighet, jag känner mig nästan som en firenzare.

Igår var första dagen med vår privatlärare, en riktigt söt tjej som verkligen ville lära oss. Det vi fick börja med var att räkna till 1000, ja.. lite lätt för oss kanske, men nu får vi iaf en mycket starkare grund än innan.

Efter skolan mötte vi Hanna och Josefin Bunis. Hanna bor och pluggar i Siena, men just denna dagen skulle Josefin komma till florens flygplats, från Sverige.. och självklart ville dem träffa oss :)
Det var riktigt trevligt, vi köpte lite glass och jordgubbar och satte oss på trappan till Duomo.

Senare på kvällen kurade vi ner oss i våra sängar med Coca Cola, Godis och kikade på NARNIA, som vi köpt tidigare under dagen. Kanske blir det film ikväll med, vi är ju lediga imorgon så.

Nu kom Cicci ut ur duschen, så då blir det min tur att stiga in.

På återseende.

Camilla Ek

2009-10-27

Ibland är livet tufft..

Sitter på Ciccis dator och skriver, vilket jag inte uppskattar så himla mycket.. mitt internet vill inte fungera och cicci blir tydligen lite irriterad över att jag så snällt frågar om jag får använda hennes en sväng.. så ja, jag får väl införskaffa en ny dator när jag kommer hem över jul.. eller använda mig av ett internet café, så länge mitt inte vill funka, är ju inte så lätt att åtgärda här borta.

Annars är allt toppen, vi ska nu gå till coop o köpa nödvändigheter till filmkvällen med stort F. jag börjar trivas bra här nere, vilket känns väldigt bra.

Ciao

La vita e Bella!

Äntligen finns ett fungerande nätverk, hur länge det håller får tiden utvisa. Är nu på plats här nere i Florens/Italien och det känns väldigt bra. Har kommit på plats i lägenheten, och skolan börjar lösa sig den med.

Bor i ett dubbelrum med cicci, i lägenheten bor också en Amerikanska och en Spanjorska.. Verkar väldigt trevliga, men inte så jätte sociala.. dem håller sig mest på sina rum, lite tråkigt.. men gör inte oss så mycket. Lägenheten i sig är annars väldigt fin och vi har nära till både shopping, billig mat och skolan.

Ett stort problem vi har stött på här nere var när vi kom till skolan igår och fick börja med ett test, vilket det skriftliga givk hyfsat bra, men prata delen blev lite hackig.. iaf, vi förstod nästan INGENTING.. vilket ledde till att dem ansvariga fick prata med varandra, och säkert va dem lite chockade, dem hade nämligen fått uppgifter ifrån vår kontakt person på STS att vi skulle kunna flytande italienska.. hm, inte alls rätt.. men, det har iaf löst sig som så att denna veckan ska vi båda få privat lektioner, och sedan på måndag få börja i en ny likasinnad grupp. Vilket vi är mycket tacksamma för.

Mer uppdateringar kommer snart, nu ska vi laga mat och sedan dra till skolan och efter det shoppa loss!

Baci

2009-10-24

This is it!!!

Sitter hemma i soffan.. tar det lungt, och tittar på dansbandskampen med mamma och bror. Nervositeten börjar långsamt komma tillbaka, bara några få timmar innan vi drar oss mot Landvetter och nya äventyr.

LÄNGTA!

2009-10-20

L'amour toujours

Nedräkningen går så fruktansvärt fort, men ändå inte fort nog. Med idag är det endast 5 hela dagar kvar här hemma, och sen bär det av. Är jag redo? snart nog iaf.

Ikväll kommer mina närmsta och helt underbara vänner hem till mig på någon slags spelkväll, ska bli trevligt. blir ju sista gången vi umgås nu innan vi åker, om man inte räknar utgången på freda..

Kommer verkligen sakna er, ni vet ju själva vilka ni är! Alla åker ju åt alla olika håll nu o några blir kvar hemma, vi blir splittrade.. inte helt osorgligt men, det här är ju ändå något som jag vill himla mkt!

jag och cicci åker till florens, lina har skaffat jobb i paris och alla andra är på olika ställen i Sverige, men ja.. sjukt är det! haha

2009-10-17

Just a minute

Igår kom äntligen all information vi behöver, vi vet vem som hämtar oss och vart vi kommer att hamna. Det verkar faktiskt väldigt bra, ligger alldeles brevid Piazza Beccaria.. ska ta ca 15 min att gå till skolan, och eftersom skolan ligger mitt i centrum så känns det toppen!

Lägenheten i sig själv låter helt underbar den också. 4 stora sovrum med stora fönster och ekparkett, 2 toaletter, tv och allt det där andra man behöver.. Ja, det finns internet också, flytten är räddad?! haha. Eftersom att jag och Cicci ska dela på ett dubbelrum så innebär ju det att de troligtvis kmr bo minst 3 personer till med oss.. mkt spännande, kanske blir det precis som vi har tänkt oss?! Helt omringade av heta killar med olika nationaliteter :P.

Idag är det bara 8 dagar kvar, och jag är sååå taggad! Även om man definitivt kommer att sakna en massa människor så vet jag att detta kommer vara jävligt bra för min del, jag behöver det här. Jag åker mot mitt öde, and that's it!

Bacci

2009-10-14

10 hela dagar kvar!

Nu är det endast 10 hela dagar kvar i detta mycket kalla land, och då menar jag kallt, på många sätt. Sitter nu och kikar på sverige - albanien, och konstaterar att zlatan ska ut.. och min käre vän Rosenberg IN!

Nu ska det bli spännande.. over and out!

2009-10-12

Mindre än 2 veckor kvar :)

I helgen betalades avgiften till sts och idag kom den slutgiltiga flygbiljetten, eller vad man nu säger.. sjukt nära är det iallafall, bara 13 dagar kvar. Det är sjukt!

Har fortfarande inte fått någon mer information från sts, vilket känns lite sådär.. men det kommer väl! borde man vara orolig?

Själva hoppas vi ju på en sjukt fin lägenhet, med fin utsikt och nära till allt.. och ja, As heta, manliga rumskompisar! hm, får väl se hur mkt som kommer att stämma XD

2009-09-30

Inte så mycket nytt!

Det händer väl inte så mycket som jag skulle vilja att ska göra. Ringde CSN idag och de meddelade att pengarna ska finnas på kontot nu på fredag, vilket känns väldigt bra. Bara vi får pengarna så vi kan betala räkningen till sts och sen börja planera på riktigt. Sen så vill jag gärna ha informationen om hur vi kommer att bo, där hoppas man ju på ngt riktigt bra.. även om det säkerligen inte kommer att vara så. Men men, vi får vänta och se.

Nästa fredag, den 9 e oktober så ska jag och Cicci ha vårt avskedsparty, vilket ska bli mycket trevligt! 19.00 på gården, om det nu är så att jag har glömt att bjuda ngn viktig! :)

Bacci

2009-09-17

Planering & Planering

Nu är det mindre än 40 dagar kvar tills dagen är här! Den 25 oktober 2009, kl 06.20 lyfter planet från landvetter flygplats. När jag har gått på det planet så kommer det dröja hela 8 månader tills jag kan kalla Stora Höga och Sverige mitt hem igen. Jag har inte riktigt tänkt på hur det kommer kännas att lämna allt och alla jag älskar och känner till bäst, jag bara längtar efter att få komma härifrån... Men, vem skulle inte längta efter att få flytta till varmare breddgrader, upptäcka något nytt, stå på egna ben?! detta är nog något jag alltid drömt om, antingen så har det varit Australien, Usa eller också västindien.. nu blev det Italien, ett land och ett folk som jag älskar, ett underbart språk.. som jag längtar efter att få lära mig mer av. Jag har inte riktigt hunnit att bli det minsta nervös än, men jag antar att det kommer? Jag förmodar att det kommer finnas de tillfällen då jag kommer sakna allt här hemma, och också tvivla på om jag verkligen vill vara där! Men, jag har levt med mig själv i 19 år nu, även om jag ibland kan vara lite velig så vet jag vad jag vill, och vad jag klarar av. Jag kommer att klara av den här tiden galant, de kommer bli en tid som jag aldrig kommer att glömma och INGEN behöver oroa sig över mig.

Om det är någon som inte riktigt har fått kläm på vad exakt det är jag ska göra så kan jag nu berätta det. Under perioden 25/10 - 5/6 så ska jag åka ner till Florens i italien, tillsammans med min bästa vän Cecilia, och plugga Italienska. Jag har läst italienska på gymnasiet(underbart språk) och känner att det är ett språk och land som jag vill utforska på djupet. Jag och Cicc ska bo i en lägenhet, troligtvis med några andra studenter, någonstans i florens. Förutom att plugga språk hoppas vi på en underbar fritid :D

Snart är vi där!!!

Milla