2010-05-06

Hemma!

För er som följer min Florens blogg, nu är jag äntligen hemma i Sverige igen. Eller, jag kom hem för 2 veckor sedan.. men först nu jag har kommit mig tillrätta!

Vill bara hänvisa er alla till min nya blogg, den jag kommer skriva i hädanefter. www.milliis.blogspot.com . Gå gärna in och kika!

2010-04-13

AmalfiKusten!

Är nu tillbaka efter helgens semester på Amalfikusten! Vilken resa det var, väldigt välbehövligt och mycket trevligt!

Åkte ner i torsdags kväll med buss, tillsammans med resegruppen vi bokade med! Vi var ca 15 personer som hade anmält oss.. så, det var en liten grupp om man jämförde med de 40 pers som det tydligen hade varit veckan innan. Vi skulle bo i Sorrento, en liten söt stad/samhälle precis vid havet! Vi åkte ifrån Florens ca 19.00 och var framme ca 7 timmar senare, så det var en ganska jobbig resa, men det var verkligen värt det!

På fredagen gick vi upp väldigt tidigt för att ta oss ner till hamnen och ta färjan över till Capri! Väl där så blev det en båttur runt ön, det blåste och var lite mulet.. men vi fick se massa intressanta saker, så det var kul :)
Capri var/är en helt underbar Ö.. Allt var elegant, och därför också lite dyrt :P
Fanns massor av lyxiga butiker, D&G.. ! Vi tog en gränd upp mellan husen, och hittade en mysig och liten genuin restaurang. Åt en god middag och prisades av den mycket tjocka ägaren för vår dricks! haha. Verkade som att han gillade svenskarna.. satt och lyssnade på ABBA på sin söta lilla dator!!

Det bästa på hela Capri(med en risk att låta lite för patriotisk) var helt klart Axel Muntes: Villa San Michele :) Vilken UNDERBAR villa!! Om det är någon som inte vet vem han är så kan jag upplysa er om att han var(död) en man som uträttade många saker under sitt hyfsat långa liv. Jag vet inte allt, men kan säga de att han var en Läkare, Författare och Arkitekt! Den här villan på Capri, som är hans konstruktion.. den är helt Amazing! Vilken struktur.. vilka trädgårdar! Det var som att komma till paradiset!! Munthe måste ha varit ett Geni! Alex Munthe blev en väldig viktigt medborgare på ön, och den har varit väldigt svensk en gång i tiden!

På lördagen åkte vi till Positano! En liten stad i hjärtat på Amalfikusten! Vi åkte på slingriga vägar högt upp längs bergsidorna, och ja.. kan väl inte säga att jag mådde helt bra, men vilken utsikt vi hade!! Väl där så går vi ut ur bussen och möts av en stor sol! Det blev en skön dag på stranden i bikini och sololja :D
Den här dagen fyllde min käre bror 16 år, så det blev ett litet samtal hem!! Den här dagen blev det en ganska så lyxig middag på ett ställe som hette Chez Black. Senare stötte vi på massor av reklam för den här restaurangen.. och jag var bara tvungen att kolla upp om det var något speciellt med den, och ja.. förutom att vara stadens kanske bästa matställe så har det blivit besökt av många kändisar! Wiihu! hahah.

Söndagen var vår sista dagen där, och den spenderades först nere i Sorrento där vi shoppade upp lite av våra pengar, innan det bar av mot Pompei!! Pompei är en gammal romersk stad som blev ödelagd när Vesuvius fick sitt berömda utbrott! Vi fick se en hel del ruiner av bl.a gamla vinbarer, bagerier och rikemans hus med häftiga brunnar och målningar! Och ja, för att inte glömma.. Prostitutions kvarteren! Mycket coolt alltihop, och det var mycket tack vare den väldigt lärda guiden vi hade!

hade en helt underbar helg tillsammans med Cicc och dem andra! Hoppas att jag kommer besöka det stället igen, och det är något jag verkligen rekommenderar folk att göra!!


Capri´s vackra klippor
Utsikt från San Michele´s trädgård!
Munthes sovrum, lite coolt!


Positano!
Att Sola är grymt underskattat!
Ja, det ni ser är faktiskt en slags butik.. för prostustition!Tavlorna är menyer.. vad som erbjuds! haha.

En "vägskylt" så att männen vet vilket håll dem skulle gå..! haha.
Det stora torget i Pompei!
ja, en kropp..

En fontän/brunn i ett rikare hur. Allt var typ i Marmor.. känns som att det var ytterst lyxigt!

Soliga Hälsningar!!

2010-04-08

2 veckor kvar!

Idag är det endast 14 dagar tills jag tar och flyttar hem, tiden går så sjukt fort.. men jag känner mig redo! Även om det nu är 25 grader och strålande sol!

Har flyttat nu! Bor i en liten men mysig lägenhet, finns 2 dubbelrum och ett enkel rum. Jag och Cicc delar ett stort ljust dubbelrum med egen toalett. Vi har två stora garderober och två små tavlor på väggen! hehe. Sedan i förrgår har vi också internet, fick gå och köpa mobilt.. försökte, men det gick inte att leva utan!! I det andra dubbelrummet så bor det en svensk tjej(Charlotte) och en Australiensk tjej(Sophie).. mycket trevliga tjejer! I enkelrummet bor Carlos.. en kille från Colombia! Väldigt trevlig han med, men han ska flytta redan nu imorgon så det är lite synd!

Idag är det ju också tänkt att vi ska åka till Amalfikusten, och på vårt informationsblad står de att vi skulle mötas 6.30 på stationen.. så, vi gick upp kvart över 5 imorse, sjukt trötta och begav oss mot Santa Maria Novella! Påvägen träffade vi verkligen en minnesvärd man.. men han kommer jag återkomma till senare! Iallafall, när vi kommer fram till stationen så är det inte en människa i sikte där vi skulle träffas, och inte heller kom det någon inom en timme! Ni kan ju säkert förstå hur vi reagera, vi fattade ingenting och paniken kom .. vad har vi nu missat?! sedan fick vi iallafall tag på en av kontaktpersonen som säger "men.. det är 6.30 ikväll vi ska träffas, inte nu.." haha!! Det är så bra att dem använder den amerikanska tidsversionen tycker vi. Men men, nu kommer vi iväg iallafall! Vi skäms lite, men är grymt lättade! haha.

Tillbaka till den där mannen då! Den här mannen, som kan ha varit runt 50.. kom fram till oss när vi tar ut pengar, och frågar de om vi skulle kunna visa vart hans hotell ligger. Han minns nämligen ingenting av kvällen och har precis vaknat upp i en städskrubb på ett sjukhus!! Visst, det låter troligt! Han berättade att han hade hjärncancer också.. o efter ett litet tag drar han på med att hela hans familj har dött i olika sorters cancer! Han var väldigt rik, och ägda 22 företag, lovade att åka ner o möta upp oss på
Capri där han skulle bjuda på en drink!! haha, ja.. vilka människor det finns asså!

2010-04-03

Flyttdags!!

Idag flyttar vi till den nya lägenheten, och som jag nämnt tidigare.. det kommer troligen inte att finnas något internet! Så det här blir nog sista gången på ett bra tag som jag kan sitta i min säng och blogga om dagens händelser!

Vi har packat alla väskor, som verkligen är proppfulla.. vi har 1 stor resväska, 2 ryggsäckar & 2 påsar var.. hm, ja.. det får bli till att omorganisera lite sen när man ska flytta hem igen!

Om någon vill ha tag på mig så är det först och främst mobilen som gäller, och då det svenska numret! Kommer antagligen att dra mig till ett internetcafé någon gång i veckan, så mejl funkar bra om ni inte behöver något omedelbart svar!

Klockan 15.00 ska vi ringa skolan så dem kan skicka hit en taxi.. och sedan är vi iväg!!

Vill bara passa på att hälsa alla en riktigt Glad Påsk! Hoppas att ni har lika fint väder som vi har!

2010-03-31

En liten hälsning från ett blåsigt florens!

Hej på er allesammans!

Här i Florens blåser och regnar det som om självaste Poseidon vore i farten! Fönster luckorna slår och smäller, och även om jag nu ligger avdäckad inne i min säng under massor av täcken så känner man i kroppen hur rusktigt det är ute. Inget man går ut i frivilligt!

Nu är det så att både jag och Cicci har blivit ganska så sjuka, vi misstänker att vi har hög feber.. och under dagens alla timmar så ligger vi och hostar ikapp. Vi är så sjuka att vi knappt kan stå på benen, bokstavligt talat.. ja, kan inte stå upp utan att det snurrar och man får en illaluktande smak i munnen. Som imorse, när jag skulle tvinga mig själv att gå till skolan.. det gick inte så himlans bra.. så därför, har vi nu varit hemma ifrån skolan ett par dagar. Det känns inte bra att missa skolan, men vad ska man göra ? Det är väl ändå okej att tycka lite synd om sig själv?

Jag hoppas och tror inte att vi har missat så mycket viktiga saker, tror nog att det var mest repetition att trixa med..Inte för att skolan bryr sig ändå!
Idag känns det lite bättre, öppnar jag inte munnen för mycket så kanske jag trots allt kan få fram några ord imorgon. Vi hoppas på det! Då blir det också tillbaks till skolan, där vi förhoppningsvis kan slinka in i arbetet utan minsta problem.

Ska väl också börja packa inför flytten, för på lördag händer det!!! Kanske inte det mest ultimata att flytta på påskafton, men nu är vi ju ändå inte hemma och kan leta gömda påskägg som vi gjorde när vi va små.. även om det hade varit lite roligt :D

Nästa vecka blir en kort skolvecka det med.. på Måndag är det inget som är öppet här, dem firar ju varken skärtorsdag eller långfredag.. men Annandag Påsk är allt viktigt, varav ingen skola då! På torsdag packar vi våra väskor igen, för att den gången bege oss ner till södra Italien och lite semester :)

2010-03-29

Flygresan är räddad!!

En del av er kanske vet att jag har haft lite problem med flygresan hem den 22.e april .. Nå det blev lite strul, och jag skulle få sitta på Kastrup i 2 dagar, inte godtagbart! Jag kontaktade Både resebyrån och flygbolaget.. och idag fick jag svar, 5 dagar senare!

Tydligen så har allt ordnat upp sig så som att det kommer gå precis som planerat!
Mitt Flyg går härifrån florens den 22:e april 19.45 och landar hemma på Landvetter drygt 3.5 timmar senare! 23.30 får mina kära föräldrar gärna komma och hämta mig.. om det nu inte skulle uppkomma fler problem!

Jag hoppas verkligen att allt går som det ska hädanefter, det har varit för mycket negativt de senaste, inte för att jag inte klarar av det.. men de hade kunnat vara trevligt att verkligen få njuta av min sista tid här!

2010-03-28

Helgen V12.

Den här helgen har varit ytterst lugn. Vi har haft filmkvällar med Sagan om Ringen maraton, vi har ätit godis, och vi har sovit länge på morgnarna. Låter väl som en helt okej helg? Jo, tack.. om jag inte hade haft världens förkylning då!

Vi skulle ju åkt till Pisa igår på lördagen, men eftersom det fina vädret vägrar infinna sig så får vi skjuta upp det ytterliggare. Jag är på ett sätt lättad att vädret hindrade oss igår, jag hade ändå inte orkat..

Inatt klockan 02.00 skulle vi ju ställa fram klockan 1 timme,vilket jag gjorde redan när jag gick och la mig.. Slipper man vakna och vara helt förvirrad :P

Idag har vi varit ytterst duktiga och hjälpt städerskan att städa köket, killarna hade lämnat en massa disk och vi tyckte inte det hade varit så schysst att låta henne ta hand om det! Efter idag är det också bara jag och Cicci som kommer bo här, åtminstonde i vecka.. tills det att vi också flyttar! Man känner redan nu av hur tomt det är, och kommer bli.. från att ha bott 8 pers, till att bara vara 2 är ju en ganska stor skillnad.

Även om det har varit en del svårigheter här i lägenheten, så kommer jag att sakna allihop och det kommer nog att kännas konstigt! Om någon av er läser det här: Saknar er redan!!

2010-03-25

1 Månad!!

Det är torsdagen den 25 Mars idag, och bara en månad tills jag packar mina väskor och åker hem till det kära västkusten igen!!

Har det väldigt bra här nere, dagarna flyger förbi i en väldans fart, våren har kommit, och med den vårkänslorna och ett helt nytt humör. Jag bor mitt i en stad med grym shopping, massor av sevärdheter och trevliga restauranger, jag upplever en massor av oförglömliga saker och det bästa av allt? jag är med min allra bästa vän!!

Nu ska jag åka hem snart, utan henne.. och det kommer inte kännas rätt överhuvudtaget.. vi hänger alltid ihop, vi är alltid där för varandra! Och nu, helt plötsligt ska jag åka hem, och hon stanna kvar här! Alla frågar henne hur hon ska överleva utan mig här?! Ja, det kommer hon göra hur bra som helst..Lika bra som jag kommer klara mig hemma, där jag gör det jag måste göra, vad jag vill göra. Vi kommer båda två att klara oss galant utan varandra,vi är mycket starka individer, som klarar av det mesta. Men det är inte det de handlar om, det här med oss två.. som individer är vi grymma, men ihop är vi oövervinnliga! Vi har varit bästa vänner i ca 5 år, vi har ett väldigt starkt band, som bara blir starkare ju längre tiden går. Vi gör inte saker ihop för att vi behöver varandra för att våga, vi gör det för att det är så naturligt för oss att göra saker ihop, naturligt och kul <3

Så, vad ska jag göra av den tid jag har kvar här?! Jo för det första hade jag tänkt ha riktigt jävla roligt! I helgen ska vi till Pisa, försöka rädda det fallande tornet och njuta av lite havsutsikt. Nästa helg blir det flyttning till en ny lägenhet, vi får ett stort dubbelrum med egen toalett och ska dela stället med två andra tjejer, lite trevligt som omväxling!!

Helgen efter det blir det en minisemester! Jippi!! Vi åker ner till Amalfi kusten under 4 dagar för att njuta av sol, bad, shopping och en hel del festande(vad vi har hört).

Om 3 helger kommer Ciccis familj hit, vilket ska bli väldigt trevligt! Planeringen är i full gång för det!! Och sedan, mina vänner.. har jag bara 4 dagar kvar här innan jag åker hem..! Det känns så lite tid när man tänker och skriver om det, men jag hoppas bara inte att det går för fort!

2010-03-24

Mygg Invasion!

Vi vet alla hur det känns att få/ha ett myggbett.. det kliar, svider och gör allmänt ont! Man förbannar de små myggen för att de finns och önskar att de kunde suga blod från någon annan!

Jag vet inte hur dem kommer in, eller vart dem gömmer sig.. men vi har dem här inne, dem gömmer sig under dagen, och kommer fram under natten, och är inte det lite knepigt..jag trodde att dem drogs till ljus? kanske inte.

Jag kan klara mig med ett eller två bett, de är mygg.. det är vad dem ska göra! Men, när man vaknar upp på morgonen och upptäcker flera bett på flera olika ställen på kroppen, då blir man irriterad.. och när man sedan upptäcker ännu fler, på konstiga ställen, då undrar man vad fasen dem har emot en..?!

Jag kan meddela alla ni som läser att jag klarar inte av de här små äckliga sakerna mer! Jag har ett myggbett på läppen, två på kinden och ett på ögonlocket! Vad är det för idioti?! Det gör ont, och ärligt talat så känner jag mig som ett missfoster! Ögat har svullnat upp och jag har röda bölder över hela kroppen.. ja, ni kan ju föreställa er hur jag ser ut!

Och om inte det var nog så har jag två väldigt efterhängsna italienare efter mig.. två kompisar som är ute efter mig båda två, och ja.. det är lite jobbigt när dem skickar massa sms, förväntar sig att jag vill gå ut med dem och gör upp planer som inte jag alls är med på! Jag skulle vilja likna dem vid mina myggbett, dem suger sig fast, irriterar en och är äckliga plågor!! haha.

2010-03-22

22 Mars

Idag är en mycket mulen dag i mitt kära florens! Det ska föreställa italien det här, landet som ska ha fint väder nu.. men icke, istället får vi dras med kyla och inte heller har vi någon sol! Jag hoppas att den kan komma snart iaf, jag behöver lite sol i mitt liv.

Har skrivit i ett tidigare inlägg att vi skulle vara tvungna att flytta ifrån vår nuvarande lägenhet, och det har inte ändrats! Vi flyttar den 3-4 april, typ om två veckor.. och idag började jag se över mina alla prylar jag har samlat på mig. Jag har en väska och miljoner saker.. hm?! Fick slängt iväg lite gamla kläder och sockar, men det lär nog inte vara tillräckligt. Nu när vi bara ska flytta tvärs över staden gör det inte så mycket, men får nog ta och köpa en extra liten resväska när jag ska resa hem till Sverige igen.

Idag har vi också tvättat här hemma, i en sink.. vår lilla tvättmaskin(lavatrice) är sönder.. så därför fick vi stå o använda våra kära lemmar och tvätta för hand! Ihop hade väl jag och Cicci sisådär 2 miljoner smutsiga underkläder.. det är så bra när man bara låter allt ligga! haha

Annars är det en väldigt trött dag här, ögonlocken har väldigt svårt för att hålla sig uppe..men jag antar att man får skylla sig själv när man sitter uppe till 01.30 och pratar med snyggingar på msn... FY SKÄMS på oss!!! hahaha

2010-03-20

Eli & Ameer's Farewell Party!

Igår var det sista dagen i skolan för den här veckan, och det firade vi med en hejdundrande fest.. eller ja, egentligen så var det en hejdå fest för Eli och Ameer som ska åka hem på onsdag.

Så, det blev en stor hemmafest med allt vad det innebär. Vi hade allt ifrån folk som blev inlåsta på toaletten till folk^^ som strulade på samma ställe! Folk blev fulla, högljudda och alla var glada.. ja tills dess att "Carabinieri" kom förbi, det vill säga trafikpolisen som också har hand om såna här fall. Tydligen hade någon granne ringt in och klagat på oss, klockan kan ha varit halv tolv.. så lite sent var det, men det var ju ändå fredag!! Det är synd att folk ska behöva vara så negativa.. och så som jag är, tog jag självklart åt mig och party humöret åkte i botten, även fast dem inte var så arga på oss. Vi fick en tillsägelse att vi skulle vara tysta, och lovade att vi skulle dra oss vidare snarast!

Gick sedan till en club där vi dansade och blev uppraggade av hyfsade italienare!

Även fast vi blev lite fulla, ställde till med lite små skandaler och är lite bakis idag så hade vi väldigt skoj!

Milla


2010-03-18

Meglio!

Det känns bra, men ändå inte tillräckligt bra än! Det verkar som att vårt boende problem har löst sig, kanske inte riktigt till det vi ville ha det till, men vi får nöja oss.. en andra gång! Vi flyttar härifrån 3-4 April och vi ska fortfarande bo i centrum, bara att det är på andra sidan stan. Vi kommer fortfarande att dela ett dubbelrum och få en egen toalett.. det finns iofs ingen tvättmaskin och tydligen inget internet heller, men vi får helt enkelt klara oss utan det! Inte för att jag tänker gå i smutsiga kläder!!!

En sak som dock stör mig något enormt, det är killarna vi bor med. Dem är inget annat än småpojkar som inte vet hur man uppför sig! När vår hyresvärdinna ringde dem för att klaga på all disk som inte diskas, ja.. då skyller de små glinen på oss!! Asså, seriöst?! Dem vet inte ens hur man sätter på en diskmaskin, vi får plocka bort efter dem och ngn av dem har gjort sönder tvättmaskinen.. alltså är det dem som inte vet hur man städar.. jo, dem säger att det är vi! Hur har man mage att göra något sånt?! Jag kommer få ett utbrott över dem sen, och det kommer inte bli vackert!

Vi har bestämt oss för ett besök på Tijuana ikväll, vi behöver unna oss något och komma bort härifrån ett tag!! Det kommer bli bra..

2010-03-17

L'importanza del computer nel moderno..

Jag går i en klass, vi är olika antal elever varje dag och vi lär oss hela tiden nya saker.. det finns ingenting som förhåller sig på samma sätt under en längre tid, FÖRUTOM små detaljer som vi värdesätter en hel del.

Det första är de lärare vi har nu. Vi har skolans 2 enda manliga lärare, Patrizio och Gianni.. som är helt underbara på sina olika sätt. Patrizio ser ganska negativt på saker, medans Gianni ser ner på alla som gör det. Patrizio tar allt på stort allvar, medans Gianni anser att livet finns för att man ska njuta av det, och speciellt maten! En sak som de båda har gemensamt är att de inte tycker om styrelsen på skolan speciellt mycket, och fastän det kanske är de enda de har gemensamt så verkar de komma bra överens.

Men, jag skulle vilja fokusera på Gianni lite.. för den här gubben, han är verkligen något helt extra.. han klagar på ganska mycket, och lyser upp när han får prata om något som han verkligen tycker om! Och, han tycker om sina elever, så det är alltid roligt att gå på konversation lektionerna nuförtiden! Gianni har en fru som heter Simona, och han använder hennes namn i sisådär varje uppgift och exempel han skriver på tavlan! När han vill sudda tavlan så säger han: POSSO CANCELLARE?? med en väldigt grov engelsk accent, vilket gör det så himla roligt och har blivit skolans största interna skämt!

Och Gianni gillar verkligen INTE Patricia... Patricia är rektorns sekreterare som två gånger varje vecka kommer in och ska kolla upp vilka som är där, och vilka ska stanna tills nästa vecka! Nå, anledningen till att han tycker det här är så irriterade är för att han tycker att i dagens samhälle kan man ju använda datorn för att få reda på sånt här.. varav uttrycket "L'importanza del computer nel moderno.." = hur viktigt det är med datorer!(vilket han skrev på tavlan när hon kom in i rummet). En annan faktor är nog det faktum att hon blonderar sitt hår för att hennes pojkvän tycker om blonda tjejer!! Visst, det är inte okej att prata om andra sådär, men det är väldigt roligt... haha.

Förövrigt känns det lite bättre med boendeproblemet, det verkar som att både skolan och STS ska göra allt i sin makt för att göra oss nöjda. Kanske för att vi har skickat mycket hemska mejl, och för att Ciccis underbara familj har varit på STS och sagt vad dem anser om det hela! Stort tack för det, ibland är det nog allt som behövs.. för, vi unga flickor är det väl ingen som tar på allvar!! haha .

2010-03-15

Fly förbannad!!

Asså, jag är så arg så jag vet inte vart jag ska börja!!!!

Fick för en stund sedan höra av Rawi, en israelisk kille som bor här..att skolan sagt till honom att han måste flytta härifrån den 28 mars! Att det skulle gälla alla som bor här..alltså även oss! Dem hade sagt till honom att han skulle vidarebefodra det till den andra killen som bor i hans rum! Jag hoppas INTE att det här är sant!! Jag vägra acceptera något sånt här, det är inte okej att behöva flytta EN GÅNG TILL! Och varför i helvete har ingen sagt något till oss än?! det är 13 dagar kvar! Det är ju fan inte klokt!! Det var jobbigt nog att packa ihop alla saker den första gången och dra väskan 2 gånger genom hela staden, ska vi behöva göra det igen?! ALDRIG i hela mitt liv! Till honom hade hon antytt att han inte ens skulle få en likvärdig lägenhet, utan en med mycket sämre standard..eftersom det här är den bästa stället man kan få! hur vågar man göra så?

Det är inte första gången vi skickar iväg ett argt mejl till Sts(de vi bokade genom) och det lär tydligen inte vara det sista heller! Man försöker verkligen bortse från alla problem här nere, och säga att allt är bra.. men vi pallar inte med det här, någon av oss! Det är nästan så man vill sätta sig ner på golvet och gråta! Det är inte okej att vi ska behöva flytta på oss igen, men det som verkligen stör mig.. det är det faktum att vi inte får veta någonting! Det sättet som de sköter sina affärer på är inte acceptabelt!!

Om det här nu stämmer, hur illa kommer det att bli?! vart kommer vi att hamna? Nu skulle jag bara behöva vara 3 veckor på det nya stället, men det är inte det jag tänker på! jag tänker på allt jobb med packning och grejer! En väska och massa grejer! Det är metalt jobbigt att bara behöva tänka på det!

Jag hoppas verkligen att det inte är sant, men min instinkt säger tvärtom!
Visst, att möta svårigheter gör en bara starkare, men den gränsen är nådd nu! Jag vill bara åka hem nu! Och jag som verkligen hade sett framemot min sista tid här, allt som var så bra nu!

INGENTING kan göra det här bra!

2010-03-14

Promenad i Solen!

Det är mycket fint väder idag också, och det ville jag ta vara på.. Så vi drog oss ut i staden på en härlig vår promenad! Var lite svårt att komma fram, många som hade samma tanke som oss, och nu börjar också turisterna komma till staden! Men, det var en väldigt härlig promenad och vi fick till och med uppleva lite dramatik! För när vi går längs floden så får vi först se hur en stor folksamling står och tittar ner i vattnet vid en av de många broarna som finns, lite längre fram ser vi också en brandbild och flertalet brandmän! När vi kom fram så var en brandman som var nerhissad över vattnet i en lina, påväg upp. Han hade också med sig en bur upp, men den var tom..så, jag antar att dem kanske har försökt rädda något litet djur i nöd men misslyckats eller så!

Men gud vilka under lite sol och värme kan åstadkomma, man blir på bättre humör direkt! Vågar inte säga att våren är här för att stanna, men jag hoppas verkligen det! Behöver lite förnyad energi!

2010-03-13

The Mall

Idag åkte jag och Cicc till The Mall, ett outlet som erbjuder lyxmärken som t.ex Gucci och Armani, mfl. Men, även om det var väldigt bra priser så var det ändå för dyrt för min plånbok! Det var skoj att komma ut och lämna stan för några timmar och upptäcka landet lite, även om jag för engångsskull inte handlade något :P

Och, det låg verkligen på landet.. först tog det 30 min att ta sig ur florens, och sedan tog det ytterliggare 20 min innan vi kom fram till The Mall som låg i ett litet samhälle som heter Leccio! Bussresan var minst sagt jobbig, solen låg på och det fanns ingen Ac.. dessutom kör dem som galningar i det här landet, och det är ganska krokiga vägar vilket gjorde att jag hade det väldigt roligt! INTE!!

Det är roligt att ha varit där, men det är inget jag gör om igen!

Nu blir det Melodifestivalen för hela slanten! Må bäste man/kvinna vinna!!

2010-03-11

Just an other day in paradise!

Idag är en helt vanlig dag! Vakna, skola, laga mat, och fram tills nu.. pyssla med diverse saker här på rummet som jag delar med Cecilia. Precis som alla andra veckodagar.. ibland händer det ju att man tar en lite shoppingrunda, men det är inte så jätte kul när det är så kallt som det är! Jag längtar till våren, jag längtar efter sol och värme! Att kunna gå ute endast med solbrillor, ett par snygga kortbyxor och ett kort linne.. är det för mycket begärt? Vi åkte ju inte till Italien för att få sämre väder än sverige.. då hade man lika gärna kunnat stanna hemma!

Ikväll blir det nog att man sitter här under täcket(och fryser), pratar med de goda folket där hemma och även gör lite läxor! Imorgon är det återigen fredag, och jag kan redan nu säga att det blir en mycket lugn helg.. !

45 dagar tills hemgång & sedan drar det igång igen! menar såklart Liseberg, wiie.. det ser jag framemot :)

2010-03-09

Just när man tror att våren är här..

... Ja, då börjar det fanimej att snöa!! Det är inte okej! Här har vi tålmodigt suttit och väntat på att det ska sluta regna och bli lite varmt här, men istället sjunker temperaturen och det börjar snöa.. vi är arga & fiorentinarna är förbannade. Den enda som är glad är nog mexikanskan i vår klass, som aldrig har snö i sitt land och fått veta nackdelarna med det! Men, jag menar.. vad är det som pågår?! Det har tydligen inte varit såhär kallt på 50 år, och det ska normalt inte snöa här.. men det gör de, och det skapar en massa problem. Gick till FFF(florence for fun) efter skolan, för att boka vår Amalfitripp som vi hade planerat in den 25 mars, men väl där berättar dem att man har varit tvungna att ställa in alla resor i mars för att det är så kallt.. så istället får vi åka till Amalfi den 8 april! Och ja, vi hoppas alla på varmare tider!!!

2010-03-08

Roma

Jag vet att många är nyfikna på hur vi hade det i Rom, och allt jag egentligen kan säga är att det var helt underbart!!

Vi åkte tidigt på lördagsmorgonen och var framme i Rom ca 14.30. Vi gick direkt till hotellet, som var ganska litet, men mycket mysigt.. vi hade ett litet dubbelrum, med allt sånt som hotellrum ska ha, sängarna var lite hårda men vi överlevde utan minsta besvär! Frukosten var okej, fanns lite av varje.. och dem hade apelsinjuice, något jag inte har druckit sedan jag kom hit? såå det var extra gott :D

På lördagen besökte vi först Colosseum där vi blev "uppraggade" av en söt liten engelsman som undrade om vi kanske ville gå på rundtur med en engelsk guide.. man skulle också få gå före alla i den långa kön! Så, för 8 euro gick vi före ca 200 personer, fick veta en hel del historia om colosseum, vilket innebar att vi kunde se på stället med helt andra ögon än om vi hade gått runt där inne själva utan minsta hum om vad sakerna användes till! Det var en riktigt imponerande byggnad även om den var i riktigt dåligt skick..För er som inte vet vad i helsike colosseum var/är för något så kan jag tipsa er om att se t. ex Gladiator! Colosseum var det stället där olika gladiatorer kämpade mot varandra, djur, slavar och fångar mm!

Vi hann också att se Fontava di trevi där jag blev uppraggade av en som gick runt och tog kort för pengar..han var ganska gammal och inte så snygg, och tydligen inte heller rik! Såå, jag fick dra den att jag hade en pojkvän hemma i sverige, varav han gick iväg :P

Vi hittade alla fashionabla butiker, men eftersom att dem inte riktigt håller vår prisnivå gick vi inte in.. Vi gick dock in på Disney, den enda butiken med hyfsade priser??? Hittade ett linne med Kajsa och Mimmi på, och vi köpte båda varsitt!

På söndagen blev det en väldigt massa promenerande, vi gick lite fel också.. men det tänker jag inte ta upp mer än så! Vi gick runt i hela staden för att komma till det sevärdheter som vi skulle till. Vi såg spanska trappan, Panteon, ett gammalt fort och Basilica di San Pietro/Peters Kyrkan.

Jag gillade verkligen Rom, påminner smått om Paris.. Stora breda gator, mysiga gränder.. stor flod och massor av grymma sevärdheter.. Det finns inget Eiffeltorn i Rom, men colosseum och självaste påven är inte att leka med! Det fanns massa bra shopping, allt var mycket billigare än i Florens, vädret var kanon.. helt underbart soligt och varmt...och för att inte tala om killarna, Mumma på dem!

Det fanns apelsinträd.. helt otroligt, och mogna såg dem ut att vara!!!
Colosseum
Fontana di Trevi
Vårt lilla hotellrum!
Vi på spanska trappan.
Pantheon! Otroligt cool arkitektur.


Ja, vad ska man säga..?! Påvens kyrka är ganska maffig :P

2010-03-05

Det gick...

Bra!!! Det gick inte superbra, men fick ett helt okej resultat på dagens test! Och, vet ni vad! Jag är såå Nöjd! Är också överhört lättad! Det ska bli riktigt skönt att åka iväg på en liten minisemester till Rom imorgon, att inte behöva vara där när man har misslyckats.. så de var bra att det gick vägen! :)

2010-03-04

Plugg!!!

Det är ganska logiskt att det ska bli svårare för varje nivå som går. Vi började från början på Elementare 1 och imorgon har vi test på Intermedio 4, så under hela den här tiden har vi sammanlagt hittills haft/gått igenom 8 nivåer/böcker. Varje bok har 10 kapitel, 10 lektioner.. så, ni förstår att det är ganska mycket som vi har fått in i våra små huvuden. Nu sitter jag på lektionerna, och här hemma.. försöker att förstå hur allt hänger ihop, vilket som betyder vilket, vilka tempus och former som används till vilka tillfällen. Och, jag kan ärligt talat säga att det är en aning snurrigt, jag har inte en hum om något. Asså, det känns verkligen som att det inte går att ta in mer nu.. Vissa tillfällen, när man tror att man har fattat de ja då läser man något som motbevisar det. Man skulle kunna sitta och plugga ännu mer, bara fokusera på plugget.. men vad vore det roliga i det? Nej, men jag tror och hoppas att det kommer klarna tillslut, och så länge kämpar vi på!

Så, det där var en liten inblick i mitt akademiska liv här nere i Firenze.. mer får ni veta imorgon när provet är gjort, nåja.. såvida det blev ett hyfsat resultat eller inte!

2010-03-02

Tågbiljetter!

Yes, då var tågbiljetterna till Rom bokade, åker nu i helgen om det är någon som inte visste det! Gud så sköönt det ska bli! Våren har ju kommit hit, och eftersom Rom ligger längre ner i landet väntar vi oss två väldigt härliga dagar med en massa sol och värme! Nu återstår bara att planera dagarna mera.. vad vi vill se, göra osv!! Längtar!

2010-02-28

Helgen som varit..

I fredags var vi ett stort gäng från Skolan som drog ut ihop. Vi var en salig blandning av nationaliteter, men för engångskull var det inte bara Israelerna som domderade, utan också vi svenskar!! Måste säga att det är ganska skönt att ha lite fler landsmän i närheten!

Eftersom det redan var bestämt sedan innan drog vi till det mexikanska stället, Tijuana! Jag käkade Enchiladas med Sour Cream, Drack Frosen Strawberry Margharitas och stornjöt! Efteråt var det tänkt att vi skulle dra vidare till Yab, en klubb som kvällen till ära hade mexikanskt party! Passade oss perfekt, men eftersom klockan inte alls var mycket när vi var klara på Tijuana så blev det en snabbis till en mysig liten bar, Rex! Tydligen så var det stället to be, enligt Sanne..den enda svenska tjejen på skolan, förutom oss! Och, även om jag har varit på en del bättre ställen, så förstod man varför hon och de andra tyckte om det såpass! Så, om ni befinner er i florens och vill ha goda drinkar, gå till Rex! När vi slutligen kom till yab och fick slå klackarna i taket så var klockan ganska mycket, och eftersom vi skulle upp tidigt dagen där på blev vi inte så långvariga! Men, jag hann iaf få en pampero att sätta på huvudet, pimplat ett glas sex on the beach och virvlat runt på dansgolvet..

På lördagen så åkte vi till Lucca, en mysig liten stad längre upp! Den här staden finns med på listan över världsarv, antagligen pågrund av att den är mycket mycket gammal! Mina intryck av staden sa mig vad jag redan visste, att det var en otroligt gammal stad..men utöver det så var det en ganska stor besvikelse. Vi var trötta, men jag tror inte riktigt att det bara var därför vi gick vilse överallt! Staden var som en laburint med otroligt höga husväggar. Men, nu har vi iallafall varit där.. och det var hyfsat, men i framtiden kommer vi nog inte att åka till städer bara för att de står på världsarvs listan! haha. Det var två väldigt trötta tjejer som kom hem där på kvällen, och nöjda var vi inte förrän vi hade sett melodifestivalen och kunde få gå o lägga oss!

Nästa helg blir det Rom, och då hoppas vi på mycket bättre intryck och att vi kan lämna staden väldigt nöjda!